Domovina

Raspudić: Stožer se u donošenju odluka sve manje rukovodi znanošću, a sve više politički nametnutim dogmama.

Stožer se u donošenju odluka sve manje rukovodi znanošću, a sve više politički nametnutim dogmama. Maske u školama su besmislene.

“Bojim se da se sve više krećemo u prostoru dogme. S druge strane, svi koji se usude propitati te dogme, pa makar bili dobitnici Nobelove nagrade iz područja virologije, takvi su ušutkivani, prikazivani kao redikuli, antivakseri, ravnozemljaši. To nije dobro. Ljudima se ne mogu servirati čarobni štapići i čudesna rješenja, a onda vidimo da ona nisu nimalo čudesna. Treba nam dijalog, ali najveći je problem što su ljudi izgubili povjerenje u Stožer”, rekao je Raspudić.

”Zakon o elektroničkim medijima je neprihvatljiv jer, de facto, označava početak cenzure novih medija.

Kazao je da je jedini glasao protiv tog Zakona.

“Ovim zakonom se uvodi zabrinjavajuća tendencija, a to je da se Ministarstvo kulture odjednom počinje baviti mržnjom i ljubavlju. Mi u našem zakonodavstvu imamo predviđene mjere za nešto što je prijetnja, kleveta i nije nam potrebno ministarstvo ljubavi da sankcionira medije na takav način. To vidim kao težnju oligarhije da kontrolira medije”, rekao je Raspudić.

Zakon je minimum morala, ali ta težnja hipernormiranju potiče iz Europe, smatra.

“Ako svaku sitnicu u međuljudskim odnosima propisujemo zakonom, onda ćemo građane pretvoriti u amoralne idiote koji se neće znati ponašati ako to nije napisano u zakonu” rekao je između ostalog saborski zastupnik Nino Raspudić u svom gostovanju na N1 televiziji.

Njegovo gostovanje možete pogledati u nastavku:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button