Svijet

NIJEMCI POKAZALI ŠTO MISLE O KORONA MJERAMA! Najlošiji rezultat demokršćana na izborima u povijesti

Socijaldemokrati (SPD)  u Njemačkoj pobijedili su na nedjeljnim nacionalnim izborima čime će okončati 16 godina vladavine konzervativaca pod vodstvom Angele Merkel, koji su polučili najgori rezultat u zadnjih 70 godina.

Time su Nijemci jasno pokazali što misle o upravljanju korona krizom kao i o nametnutim anti-korona mjerama. 

U Njemačkoj su se građani kažnjavali sa 300 eura samo ako bi se mimoišli s nekim a bili bi mu preblizu. Privodili su ljude koji u knjižnicama željeli sjediti na stolicama, a to im je bilo zabranjeno.

Prema podatcima izborne komisije, Der Bundeswahlleiter, SPD je izborni pobjednik. Stranka čiji je kancelarski kandidat Olaf Scholz osvojila je 25,7% svih glasova što donosi 209 zastupničkih mjesta u njemačkom parlamentu, Bundestagu. U projekciji ukupno 735 zastupničkih mjesta. SPD bi tako osvojio 53 mjesta više nego na izborima prije četiri godine.

Ukupno, to bi bilo 24.178.119 glasova.

CDU i CSU su osvojili 24,1% posto glasova što je zasad 196 zastupničkih mjesta. Pri čemu CDU čak 49 manje nego prije četiri godine, a CSU samo jednog manje. CDU je osvojio 19.216.551 glasova, a CSU 5.190.730. U zbroju je to nešto više od SPD-a, 24.407.281, ali glasovi CSU-a su grupirani samo u Bavarskoj.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button