Izbor uredništva

Nažalost obistinilo se ono na što smo upozoravali

Evo i jedne grozne stvari s podacima prvi puta dostupnima u javnosti. Zanimat će vas pogotovo ako vam je netko drag obolio od raka i ovime mu je smanjena šansa preživljavanja.

Zbog ‘ostani doma’, navodne ‘preopterećenosti bolnica’, zastrašivanja i kovid potvrda, propušteno je oko 8.000 dijagnoza karcinoma čime je velikom broju ljudi smanjena šansa preživljavanja.

Ako vas zbunjuje da je broj dijagnoza pao i u 2019., to je vjerojatno zbog često dužeg vremena potrebnog da se potvrdi dijagnoza, pa neke zagaze u iduću godinu.

NAŽALOST, HZJZ, nesposoban kakav je, ne daje podatke sistematski, ne postoje dostupne serije podataka, nešto drugačiji podaci za neke godine se spominju sporadično – što reći kad im se glavni epidemiolog u javnosti predstavlja kao Mali Mujo i tražio je cijepljenje djece protiv kovida, istim onim cjepivom koje je proglasio tako dobrim da je rekao da se ne usudi ići na koncert iako je tri puta cijepljen…. a zadnji podaci im nisu dostupni ni za 2022. (2023. da ne spominjemo), nego se za 2022. moraju potražiti na WHO.

Budući da je Hrvatska jedna od dvije najgore zemlje po srmtnosti raka (i oko polovica dijagnosticraniih umre!), zamislte samo što će se u smrtnosti događati idućih godina.

P.s. Možemo li reći da imamo sreću jer su naši znanstveni gastarbajteri Đikić i Štagljar više puta izumili lijekove za rak, s time da je ovaj drugi još 2018. rekao da ‘pacijenti mogu sretni i zadovoljni’ zbog njegova ‘lijeka’.

Što je sada s tim pacijentima i koliko je u skladu ne samo s liječničkim, nego i ljudskim načelima davati lažnu nadu smrtno bolesnim ljudima?!

Izvor:Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button