Domovina

MLINARIĆ: VRIJEME JE DA SE KONAČNO PRONAĐU NESTALI IZ DOMOVINSKOG RATA I PROCESUIRAJU ZLOČINCI!

Predsjednik Centra dr. Ivana Šretera i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić naglasio je kako su ključni ciljevi Centra potraga za nestalima, kaznene prijave protiv ratnih zločinaca te edukacija mladih o Domovinskom ratu:

”Još prije četiri mjeseca 20 ozbiljnih ljudi, a među njima odvjetnici, pravnici, branitelji i ljudi iz medija, sjeli su zajedno. Donijeli smo svatko svoju viziju. Taj strateški plan bit će detaljno predstavljen hrvatskoj javnosti”.

”Izdvojio bih tri točke: prvo, potraga za nestalim osobama i konstantno vršenje pritiska na institucije hrvatske države da rade i traže nestale, jer su nažalost mnoge majke i očevi umrli i nema više za nestale tko pitati. Zato će Centar neumorno inzistirati da se potraga za nestalima ubrza”.

”Drugo su kaznene prijave. U ovih nekoliko mjeseci Centar je već podnio tri kaznene prijave Državnom odvjetništvu. Dok zadnji zločinac ne bude osuđen, dotle će Centar raditi”.

”Treća stavka je rad s mladima i upoznavanje mladih s Domovinskim ratom i sa svim stvarima koje bi morali znati, a ne dobivaju kroz svoje obrazovanje u školama. Svaki mladi čovjek u Hrvatskoj bi morao znati kad su bile operacije Oluja, Bljesak ili Maslenica, kad je Vukovar pao ili što se dogodilo na Ovčari. Centar će organizirati tribine na kojima će branitelji mladima ispričati svoja svjedočenja”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button