Domovina

Mišetić odgovorio Brnabić: Davno su vas pročitali

Ana Brnabić, Interpol je 2010. godine promijenio svoja pravila tako da države više ne mogu izdavati Interpolove tjeralice za optužnicama za ratne zločine izdanim temeljem univerzalne jurisdikcije.

Članovi Interpola su to učinili kako bi spriječili baš Srbiju, koja je zlorabila sustav Interpola. Srbija neće naći razumijevanja u EU za zlouporabu univerzalne jurisdikcije. Davno su vas pročitali, napisao je Luka Mišetić u odgovoru Brnabić.

Podsjetimo, Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je na Twitteru na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kako se pilotima koje Srbija drži odgovornima za zločin na Petrovačkoj cesti “neće dogoditi ništa“.

‘EU i dalje šuti. Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu’, rekla je Ana Brnabić

“Plenković kaže ‘pilotima se neće dogoditi ništa’. Pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna. Pilotima koji su bombardirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili 4 djece, 1 djevojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti.

Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, trebate kolegama u EU objasniti da štitite ubojice djece. Hajde”, napisala je Brnabić na Twitteru.

Politički montirana optužnica

Plenković je ocijenio je da je optužnica protiv četvorice hrvatskih pilota za navodne ratne zločine protiv civila tijekom Oluje “politički montirana”. Poručio je da se Srbija mora suočiti sa svojom prošlošću.

“Smatramo da je čitava ova optužnica politički montirana optužnica i tako je gledamo. Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću, s učincima velikosrpske agresije Miloševićevog režima na Hrvatsku. Hrvatska je bila žrtva agresije. Domovinski rat imao je oslobodilački karakter i naši branitelji, naši piloti bit će pod posebnom skrbi hrvatske države u ovom kontekstu. Naći ćemo odgovarajući način kako da reagiramo na cijelu ovu situaciju”, naglasio je Andrej Plenković.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Kamenjar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button