Domovina

Milanović: Hrvatska mora zaštititi Čavaru

Ako tko brani daytonski Ustav BiH i istinski demokratske procese – koji podrazumijevaju legitimno biranje i predstavljanje u tijelima vlasti – onda su to, kazao je Milanović, predstavnici Hrvata u BiH.

Uvođenje američkih sankcija predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari “bahato je teroriziranje legitimnog predstavnika hrvatskog naroda” u toj zemlji te ga Hrvatska treba zaštititi, rekao je u utorak predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, piše Fena. Američko ministarstvo financija u ponedjeljak je na popis sankcioniranih dužnosnika u Bosni i Hercegovini dodalo dužnosnika HDZ-a BiH i predsjednika F BiH Marinka Čavaru te ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića iz SNSD-a Milorada Dodika s objašnjenjem da su ‘slijedili etnonacionalističke i političke agende na račun demokratskih institucija i građana BiH’, te potkopavali Daytonski mirovni sporazum. Dan kasnije Milanović je priopćenjem to prozvao “bahatim teroriziranjem legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH” kojemu Hrvatska “mora pružiti svu potrebnu zaštitu”. “Obrazloženje tih sankcija, poput tvrdnji da Čavara podriva Daytonski sporazum, politički je nepismeno i baš cinično jer je u podrivanju slova i duha tog sporazuma svoje prste imala i još ima i američka diplomacija s visokim predstavnicima za BiH”, istaknuo je hrvatski predsjednik. Ako tko brani daytonski Ustav BiH i istinski demokratske procese – koji podrazumijevaju legitimno biranje i predstavljanje u tijelima vlasti – onda su to, kazao je Milanović, predstavnici Hrvata u BiH kojima “međunarodni tutori već godinama kroje budućnost bez da ih se išta pita, a sada im još prijete i sankcioniraju ih.

Umjesto da se američka administracija založi da sankcionira političare koji krše Dayton (Izetbegović i SDA) ili koji pozivaju na rušenje Daytona (Komšić i pro Al Qaeda političari) US administracija ponaša se kao ispostava saudijske administracije u BIH.

Kaznili su Hrvata koji se putem zakon i ustava bori da džihadističke politike koje su ubijale po WTC-u ne preuzmu potpunu kontrolu nad sekularnim prostorom u FBIH i da cijeli prostor ovog entiteta ne preraste u ono što je postalo nekoliko bošnjačkih kantona. Prostor džihada.

Nitko da postavi pitanje kako je, u trenutku kada se odigrava ključna utakmica za sudbinu Hrvata kao konstitutivnog naroda, moguće da nas ”saveznik ” Amerika sankcionira, a da nas „brani“ vjerojatno druga po redu najomraženija osoba trenutno u svijetu: Sergej Lavrov.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button