Domovina

Milanović: EU nije federacija i naddržava, to je fantazija nekih. Slažem se u ovom pitanju sa Poljacima i Mađarima

EU čine nacionalne države i ona ne može biti federacija ili naddržava, kazao je novinarima hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu u Rimu, istaknuvši da se po tom pitanju slaže s Mađarskom i Poljskom.

“Nema Europe federacije i naddržave, to je fantazija nekih. Europa je sazdana na nacionalnim državama, malim i velikim. Tu se slažem s Mađarima i Poljacima i još s nekima, ali ne u svemu“, rekao je Milanović nakon sudjelovanja na šesnaestom sastanku predsjednika država “Skupine Arraiolos” u Rimu.

Nazvana po portugalskom gradu u kojem se 2003. prvi put sastala, skupina Arraiolos okuplja jednom godišnje predsjednike zemalja članica Europske unije s parlamentarnim sustavima – Hrvatske, Austrije, Grčke, Estonije, Irske, Latvije, Malte, Mađarske, Poljske, Portugala, Slovenije, Finske, Njemačke i Italije, javlja Aljazeera.

Treba prihvatiti različitosti unutar Europske unije

Milanović: EU nije federacija i naddržava, to je fantazija nekih. Slažem se u ovom pitanju sa Poljacima i Mađarima
www.crodex.net
EU ne smije biti naddržava

Milanović je kazao novinarima kako je poručio na sastanku da “europska birokracija, Bruxelles i sva ta tijela trebaju biti malo fleksibilnija kada lijepe naljepnice raznim državama”.

Istaknuo je kako je na sastanku govorio i o tome da treba prihvatiti različitosti unutar Europske unije.

“Rekao sam i da moje vrijednosti nisu nužno svačije vrijednosti u Europi i da nije zdravo da jedna vrsta, u ovom slučaju baš jako liberalno lijeva, bude ta koja je dominantna. To je moja, ali nije svatko isti”, kazao je novinarima.

“Sutra se stvari mogu promijeniti. U Njemačkoj vjerojatno neće, u Francuskoj mogu. Toga treba biti svjestan, da nismo isti, ali da nas neke stvari vežu i zato možemo biti zajedno”, zaključio je Milanović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button