Domovina

Lauc:”Ideja agresivnog nametanja cijepljenja raznim oblicima prisile je pogrešna i dugoročno iznimno štetna ”

Na PCR testove u Hrvatskoj svaki dan bacimo oko 4 milijuna kuna. Do sada smo samo za PCR testove bacili cijeli jedan Pelješki most...

Znanstvenik Gordan Lauc komentirao je porast broja zaraženih u Hrvatskoj i sve veći broj hospitalizacija , kao i agresivnu kampanju za cijepljenje. Njegovu objavu donosimo u nastavku:

”Sličnu situaciji vidimo i u drugim bolnicama širom svijeta. Cjepivo dosta učinkovito smanjuje rizik teškog oblika bolesti. Pfizer/BioNtech cjepivo je dobilo i puno odobrenje FDA, tako da ga više nitko ne može zvati eksperimentalnim cjepivom.

S druge strane, značajan dio cijepljenih može biti zaražen i imati dosta infektivnih virusnih čestica u nosu. Kod njih se broj virusa u nosu dosta brzo smanji, no nekoliko dana mogu biti jako zarazni. Kako se osjećaju sigurnima i imaju blage simptome, zapravo mogu jako širiti epidemiju. U tom kontekstu, kovid potvrde za cijepljene su jako opasne, jer ljudima daju lažni osjećaj da nisu opasni za druge.

Dakle svi oni kojima prijeti teški rizik bolesti trebali bi se što prije cijepiti, jer će ove zime gotovo sigurno doći u kontakt s virusom. Cjepivo nosi određeni rizik, no bitno je manji od rizika živog virusa, tako da je tu logika vrlo jasna.

Cijepiti se naravno mogu i oni kod kojih je rizik za teški oblik bolesti mali, no osobno nisam siguran da to jako pridonosi smanjenju širenja epidemije, jer lažna sigurnost i posljedični izostanak opreza onih koji misle da su bezopasni zato što su cijepljeni vjerojatno poništava efekte manje količine virusa kod cijepljenih.

Ideja agresivnog nametanja cijepljenja raznim oblicima prisile je pogrešna i dugoročno iznimno štetna za povjerenje u cjepiva i od toga treba što prije odustati.” naveo je Gordan Lauc u svojoj objavi .

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10226860863335445&set=a.10213803578511485

”Na PCR testove u Hrvatskoj svaki dan bacimo oko 4 milijuna kuna. Do sada smo samo za PCR testove bacili cijeli jedan Pelješki most… Ukupni troškovi našeg odgovora na su preko 10 Peljeških mostova. Svi koji to žele se mogu cijepiti i ova šarada oko pandemije treba prestati odmah.”

“Nametanje covid-potvrda kao metode prisile kako bi se ljudi cijepili je duboko pogrešno. Osim što narušavaju temeljne ljudske slobode, sada kada znamo da i cijepljeni mogu u značajnoj mjeri širiti virus (to vidimo na Islandu, Izraelu, UK) te potvrde su zapravo iznimno opasne. Izdati potvrdu ‘da je siguran’ nekome za koga znamo da sigurno nije siguran je ‘ozbiljan nemar’ koji može dovesti do većeg broja zaraženih”, objavio je Lauc u drugim svojim objavama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button