Izbor uredništva

Kotromanović: ‘Poznavajući Milanovića, ići će do kraja sa hrvatskim pitanjem u BiH, trebamo pokazati da smo zemlja sa stavom’

Hrvatski ratni general ali danas i vojni analitičar Anto Kotromanović upitan o Milanoviću koji je najavio ulaganje veta o ulasku Finske u NATO kaže kako poznavajući predjsjednika može reći da će on ‘ići do kraja’ i siguran je da će uložiti veto.

Vojni analitičar Anto Kotromanović osvrnuo se i na ona vremena kada su nama drugi ulagali veto.

‘Ovo je prilika, situacija u Ukrajini je takva da svi pokušavaju iskoristiti i ostvariti određenu stvar’, rekao je vojni analitičar Anto Kotromanović gostujući u RTL Danas.

Kotromanović je dodao i da je ovo prilika, a tako je procijenio i Milanović da se osvijesti EU, koja nije učinila ništa za nas, da se učini nešto za narod u BiH.
 

Smatra i kako taj veto ne može naštetiti Hrvatskoj.

‘Daj da se pokažemo kao nekakvi muškarci, zemlja sa stavom. Ovdje bih volio vidjeti sinergiju naše vanjske politike. Očito nismo bili učinkoviti. Ako je ovo jedini način, volio bih da se promijeni’, navodi.

Što se tiče spominjanja predsjednika od strane ruskog Medvedeva, Kotromanović navodi kako Rusima odgovara da unesu nemir u EU jer ipak imamo članice koje podupiru rusku politiku.

‘Milanović je rekao da kritizira i osuđuje rusku agresiju, nazvao je Putina luđakom. Pretvarati ga rusofilom nije korektno. Ova izjava Medvedeva stavlja metu i križ na čelo predsjednika što nije ugodno’, ističe.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Vukovaru sudjelovao na obilježavanju Dana grada Vukovara, a nakon toga dao je izjavu za medije.

Što se tiče ulaska Finske u NATO rekao je da će staviti veto.

“Na summitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica”, kazao je Milanović i dodao: “Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za.”

“Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, rekao je Milanović.

Kazao je da bh. Hrvati traže jako malo.

“Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović.
 

“U BiH se očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Bruxellesu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci”, rekao je Milanović.

Rekao je da vlasti u RH rade protiv Hrvata u BiH.

“Pogledajte koliko je puta diplomacija bila suzdržana ili su uložili veto kad su bili napadi na Orbana. Ja se ne slažem s Orbanom, ali to je iživljavanje. Tu sam principijelno na strani Orbana, ne politički. A ove naše šmizle su svaki put bile na strani Orbana, bili su suzdržani, a sad rade protiv Hrvata”, rekao je Milanović.

Najavio je i da će ga početi nazivati ekstremistom.

“Sad će mene sitni kukolj nazivati ekstremistom. Hrvati znaju tko sam ja. Ja se ne natječem za poziciju u Bruxellesu, ja sam to mogao 2014. Imao sam ponudu na stolu, nisam to napravio, bilo mi je neugodno otići na plaću od 20.000 eura”, rekao je Milanović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button