Nogomet

Kapetan Njemačke ostavio Elf i odabrao hrvatsku reprezentaciju!

Operacija dolaska Jakova Šuvera pod okrilje HNS-a bila je kao scena iz špijunskog trilera…

Kapetan Njemačke ostavio je Elf i odabrao hrvatsku reprezentaciju. Vatreni dobivaju novog stopera, 18-godišnji Jakov Šuver iz Stuttgarta u Karlovcu će se premijerno predstaviti u hrvatskom dresu pod vodstvom Josipa Šimunića u juniorskoj (U-19) reprezentaciji na kvalifikacijskom turniru na Europsko prvenstvo na kojem su od 10. do 16. studenoga protivnici Gibraltar, Armenija i Škotska.

Kad je 22. siječnja napunio 18 godina (rođen 2003.), sa Stuttgartom je potpisao četverogodišnji ugovor. Predstavljen je kao jedan od tri najveća talenta kluba. Za Njemačku je igrao od U-15 do U-19. Na Transfermarktu je evidentirano 18 utakmica u kojima je nastupio za državu u kojoj je rođen i koja je četverostruki svjetski prvak, najviše u uzrastu U-17 u kojem je bio – kapetan! Zadnji nastup imao je 3. rujna, dakle prije dva mjeseca za njihovu U-19, odigrao je drugo poluvrijeme sa Švicarskom u pobjedi 1:0. I Njemačkoj kazao – zbogom!

Veliki je to uspjeh HNS-a, koji je Elfu “ukrao iz svlačionice“ talentiranog mladića. Niti jedan izbornik mlađih kategorija Njemačke nije ga izostavio s popisa. Dobiva li u njemu Hrvatska novog vrsnog stopera za sljedeće desetljeće? Više ćemo o tome moći reći kad ga vidimo na djelu, no reference su mu vrlo zanimljive….

– Uvijek sam razmišljao zaigrati za Hrvatsku, sad sam konačno odlučio to i napraviti, obući hrvatski dres – odgovorio je Sportskim novostima Šuver u prvom javnom nastupu za hrvatske medije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button