Domovina

Kako je investitor iz Dubaija uoči Svih svetih preuzeo Fortenovu od Rusa unatoč sankcijama!?

“Ukoliko je došlo do izbjegavanja sankcija radi se o kaznenom djelu i kompanija u tome nije sudjelovala”, odgovorili su na upit iz Fortenova grupe.

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otkupio je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa od ruske državne banke Sberbank, glasi vijest iz službenog priopćenja koje dotični investitor odaslao hrvatskim medijima u srijedu navečer. Dodaje se da je financijska transakcija, vrijedna pola milijarde eura dovršena u ponedjeljak, 31. listopada.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43,4 posto udjela koje je u Fortenova Grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alektbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova Grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja ove transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

Iz istog izvora navodi se da je Saif Alketbi iskusan ulagač u ”private equity” te da ima značajne investicije u više sektora. Diplomirao je računovodstvo na Sveučilištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a titulu počasnog doktora ekonomije i menadžmenta u vladinim organizacijama dodijelilo mu je Sveučilište humanističkih znanosti i ekonomije iz Lugana u Švicarskoj.

O Saifu Alketbiju na otvorenim izvorima nema puno podataka. Arapski mediji navode da je bio visokorangirana figura u administraciji vladara Dubaija, piše Večernji list.

Iz Vlade su u danas rekli kako ne mogu komentirati transakciju preuzimanja vlasničkog udjela u Fortenovi, jer o njoj nemaju službenih saznanja, te da Vlada nije u to bila uključena.

U reakciji Vlade oko “medijskih saznanja o preuzimanju Fortenove” kaže se da pozadinu konkretne poslovne operacije Vlada ne može komentirati jer o njoj nema nikakvih službenih saznanja, niti je u to na bilo koji način bila uključena.

Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi, kažu u Vladi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button