Nogomet

Kako će izgledati hrvatska reprezentacija poslije rujanskog ciklusa. Tko će ispasti povratkom Modrića?

Hrvatska je nakon turbulentnog EURO-a i velikog zaokreta Zlatka Dalića u vođenju reprezentacije najteži dio kvalifikacija, protiv najvećih konkurenata, prošla prilično uspješno.

Hrvatska bez gola pet kvalifikacijskih utakmica zaredom

Za tih pet uzastopnih kvalifikacijskih utakmica bez gola, zaslužni su neprelazni Lovren i Vida, ali i velika pomoć koju su imali od veznjaka i ofenzivaca ispred sebe. Dalić je ovim rezultatima dobio potvrdu i opravdanosti svog daleko najradikalnijeg popisa ikad.

U ovakvoj igri možemo se samo pitati bi li Petković, Vrsaljko i Brekalo odigrali još bolje od onih koji su dobili prigodu ispred njih, ali da odabiru Zlatka Dalića sada se ne može ništa predbaciti:

“Ja ću ponoviti da nisam nikad zatvorio vrata reprezentacije niti jednom igraču. Njih će vratiti njihova igra, standardnost i kvaliteta. Ukoliko ja i moj stožer procijenimo da će nam oni donijeti neku kvalitetu i prevagu, mi ćemo ih, naravno, zvati”, rekao je izbornik.

Sosa i Pašalić zaslužuju “kvačicu”

Kako će izgledati hrvatska reprezentacija poslije rujanskog ciklusa. Tko će ispasti povratkom Modrića?
www.crodex.net
Borna Sosa

Sosa i Pašalić zaslužuju “kvačicu” za prikazano u rujnu, Sosa je bez imalo straha odigrao svoja dva premijerna nastupa i, vjerujemo, natjerao brojne da zaborave neuspjeli bijeg u njemačku reprezentaciju. Za Marija Pašalića i njegov specifičan set kvaliteta se već odavno znalo, ali kao vezni s pet golova u 30 nastupa. Sad ju je valjda konačno i svima potvrdio.

Za razliku od Pašalića, kvaliteta Ivice Ivušića možda nije bila naširoko poznata, ali nakon iznenadnog ulaska u početnu postavu vatrenih, zbog ozljede Livakovića protiv Slovačke, bio je odlučujući faktor u čuvanju prednosti ostvarene eurogolom Marcela Brozovića. A baš su neupitne kvalitete Kovačića i Brozovića također nešto što je potrebno posebno istaknuti…

Hrvatska naizgled problema više nema, ali…

Znamo svi da bi s Modrićem Hrvatska još bolje izgledala, ali tri teške utakmice prošli smo bez da smo za njim previše i kukali. Svoju kvačicu, posebno zbog Slovenije, zaradio je i Andrej Kramarić u ključnoj utakmici rujanskog ciklusa, na poziciji polušpice, namještao je šanse, svojim ubojitim lažnjacima i sebi stvarao prilike, šteta što nije uspio poentirati.

Kvalitete Ivana Perišića zaista više ne treba isticati, ali definitivno se mora utvrditi liderstvo koje je iskazao kada je bilo najpotrebnije. Što se tiče problema, sada ih čini se ni nema, no ostaju pitanja, hoće li povratkom Modrića iz sastava ispasti Mario Pašalić i tko je prvi napadač reprezentacije.

Odgovore na to nećemo dugo čekati…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
gol.dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button