Domovina

JOSIĆ: “HRVAT U BOROVO SELO NE MOŽE U HRVATSKOM DRESU!”

Josić T., predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, komentirao je kako više Hrvat u Borovo selo ne može ni u hrvatskom dresu.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac održao je konferenciju za novinare u Zagrebu, povodom posljednjeg izgreda u Vukovaru, od utorka 1. lipnja, kada je 30-godišnji “Grobar” fizički napao maloljetnika zbog istaknutih hrvatskih nacionalnih obilježja. 

“U Vukovaru je odrasla osoba izudarala jednog dječaka samo zbog toga što je imao masku na kojoj je imao obilježje koje se toj osobi nje svidjelo. Takav događaj je za svaku osudu. Napad na nekoga samo zato što je netko na komadu svoje odjeće imao obilježje koje se nekome predstavlja alarmantan čin netolerancije i nepoštivanja razlika”, rekao je Pupovac.

Josić komentirao Pupovčevu izjavu
Josić :Teška makljaža u Vukovatru: Potukli se Bad Blue Boysi i Grobari, sve je  krenulo s napadom na Hrvata? - tportal

Za komentar  Pupovčeve izjave pitali smo predsjednika Savjeta za branitelje Grada Vukovara Tomislava Josića.

“Pohvalno je s Pupovčeve strane da je uputio takvu izjavu. Moguće je da je trebao ranije reagirati. Žalosno je da se takve stvari događaju i toleriraju. Nije ovo prvi put da je došlo do ovakvog incidenta. Događalo se u više navrata i davnih sam dana upozoravao na takve stvari. Nije normalno da Hrvat ne može otići u Borovo Selo u dresu hrvatske reprezentacije. To je uistinu žalosno, stvari su odrađene tako kako jesu”, rekao je.

Kako navodi, bit će potrebno puno vremena kako bi stvari počele funkcionirati kako trebaju.

“Integracija nam je donijela ovo što danas imamo. Puno ljudi koji su trebali odgovarati za razne zločine nisu za njih odgovarali i zbog svega toga danas ispaštamo”, rekao je.

Pupovac se u svojoj izjavi dotaknuo pitanja Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, kojeg je nazvao “političkim piromanom”. Kako navodi Josić, riječ je o klasičnoj retorici Milorada Pupovca.

“Kada stanovnici Vukovara ne bi bili zadovoljni Penavom ne bi ga birali po treći put i dali mu novi mandat. Znači da su zadovoljni time kako gradonačelnik radi. Ovo je poznata priča iz Zagreba u kojoj se Pupovac bori za vlastita prava i prava ljude oko sebe. Sve je to politika. SDSS će uvijek biti nezadovoljan politikom koja ukazuje na to što se događalo. Naravno da će oni koji to ne žele slušati biti smetani time”, rekao je Josić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button