Domovina

Još jedna Tomaševićeva laž: Zašto se srami?

Novinar Z1 televizije, Igor Petrović, postavio je još jučer pitanje lijevom gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, o vrlo neugodnoj aferi za platformu Možemo

Kada se tek počela raspetljavati afera Zambija u kojoj su četiri para iz Hrvatske privedena zbog sumnje na trgovinu ljudima tijekom pokušaja posvajanja četvero djece iz Konga, masmediji su šutke prešli preko toga da je jedna od osumnjičenica transrodna aktivistica Noah Kraljević, vijećnica stranke Možemo, koja je istu dužnost obnašala i u stranci Zagreb je naš gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Tomašević i Kraljević na izbore išli u istom mjesnom odboru

Povodom toga Narod.hr je uputio pet upita: Gradu Zagrebu, bivšim koordinatorima stranke Možemo Teodoru Celakoskom i Sandri Benčić te novim koordinatorima stranke Ivi Ivšić i Marini Ivandić glede vijećnice Grada Zagreba. Niti Zagreb niti obnašatelji najviših dužnosti u stranci Možemo nisu odgovorili na upite.

Da komentira aferu Zambija i svoju vijećnicu Noah Kraljević, gradonačelnika Tomaševića je zamolio Z1 na konferenciji za medije.

Pravdao se da stranka ima 500 vijećnika. Takvo što možda bi bilo uvjerljivije da Noah Kraljević i Tomislav Tomašević na lokalne izbore nisu išli u istom mjesnom odboru te da ne žive dvije ulice jedno od drugoga. Stoga je teško zamisliti, da vodeći liste stranke ne zna s kojim se kandidatima natjecao na istom izbornom mjestu.

U nastavku donosimo Tomaševićevo izmotavanje pred Z1 televizijom.

“Pitali smo Tomaševića kako je vijećnik/ca Možemo uopće došao/la na ideju da ‘posvoji’ dijete u državi, koja to zakonom zabranjuje transrodnim osobama”, objavio je novinar Velimir Bujanec dodavši da voditeljica konferencije nije dopuštala više od jednog pitanja, na što joj je odgovoreno da “nije ti ovo White House!”.

Novinar Z1 televizije, Igor Petrović, postavio je još jučer pitanje lijevom gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, o vrlo neugodnoj aferi za platformu Možemo i upletenosti njihovog vijećnika/ce u pokušaj međunarodnog trgovanja djecom iz Konga.

Tomašević: “Da vam svaki dan odgovaram na to pitanje?!”

Tomašević se prvo pokušao izvući tvrdnjom da “isto kao i ostatak građana sve informacije dobiva iz medija”, a danas je PR-ovka koja vodi presice u Skupštini Grada Zagreba, novinarska pitanja ograničila – na tek jedno po redakciji.

“Po zakonima Zambije i DR Konga transrodnim osobama je zabranjeno posvajanje djece,” nastavio je novinar suočavati radikalno lijevog gradonačelnika s neugodnim činjenicama, a izraz lica druga TTejca govorio je više od tisuću riječi…
“Pitali ste me to jučer,” odgovorio je Tomašević: “Da vam svaki dan odgovaram na to pitanje?!”

U nastavku je šef Možemo pokušao relativizirati skandalozni slučaj: “Riječ je o jednom od 500 vijećnika naše koalicije u mjesnoj samoupravi!”

Tomašević sudjelovao na povorci koju je organizirala udruga Noah Kraljević

U jednom dijelu pressice došlo je do neugodnog verbalnog okršaja PR-ovke koja je vodila Tomaševićevu press konferenciju i novinara Z1 televizije… Nakon što je gospođica Mirela Biškup ponovila nametnula pravilo o mogućnosti postavljanja samo jednog pitanja, Igor Petrović joj je spremno uzvratio: “Mirela, ovo nije White House, gdje ti prekidaš novinare non-stop!”, objavio je Bujanec.

Pri tome vrijedi dodati da je prije četiri godine Tomislav Tomašević sudjelovao na prvom “Balkanskom Trans Inter Maršu+”, odnosno na povorci za prava tzv. transrodnih osoba. Tomašević je tada bio jedini političar koji je došao na ovaj skup, kojeg su organizirale tri udruge, među kojima je i Trans Aid, prva udruga za promoviranje rodne ideologije i agende u Republici Hrvatskoj, a koju je osnovala upravo Noah Kraljević, biološka žena koja se predstavlja muškarcem zahvaljujući tome što ima odstranjene grudi te bradu i brkove na temelju hormonske terapije.

Tomašević komentirao fotografiju Noah Kraljević na društvenim mrežama

Uza sve to, ističe se i komentar Tomislava Tomaševića na fotografiju Noah Kraljević u ožujku 2020. godine., kada joj je izrazio podršku nakon što je Kraljević uginuo pas.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button