Domovina

JESMO LI DOBRO ČULI? Plenković poručio Penavi da Vlada ”plaća” Kolonu sjećanja?

Iako je, kod većine medija prošla nezapaženo izjava premijera Andreja Plenkovića da gradonačelnik Vukovara treba provjeriti u Ministarstvu branitelja koliko njegova Vlada plaća Kolonu sjećanja, izjava je ipak zazvučala – šokantno.

Kako u Hrvatskoj nije neubičajeno da se hrvatski tajkuni pozivaju na “novac koji su ulagali u obranu domovine nam Hrvatske”, jer nisu bili spremni na žrtvu onog najvećeg – života – tako nije uopće čudno da se pri pozivanju vukovarskog gradonačelnika na izbjegavanje izvođenja performansa i osobnih animoziteta kod predsjednika Milanovića i premijera, Plenković poziva upravo na – novac.

Nije čudno, ali šokantno jeste. Naime, čovjek zaista treba imati “obraz” i spomenuti novac za Kolonu sjećanja na one koji su za slobodu dali najviše – život. Novac i život neusporedivi su, no to znaju oni koji su te ’91. u razrušenom Vukovaru bili spremni stati prvi u koloni smrti, zamijeniti suborca ili civila na mjestu gdje je smrt bila zagarantirana, dići se u hangaru Veleprometa i umjesto brata krenuti četnicima u ruke, biti spreman za one koje voliš podnijeti neopisivu bol, mučenje i na kraju smrt.

Očito je da su oni koji su se tada skrili pod izgovorom školovanja ili ”anemije”, nesposobni istinski poštivati žrtvu hrvatskih heroja. Nesposobni osjetiti bol majke koja još uvijek traga za kostima sina. Nesposobni osuditi i suditi zločinu i zločincu jer ispred svega stavljaju novac, političke interese, čast i vlast.

Što o svemu tome kaže gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava još nismo uspjeli saznati, no Vukovarcima, braniteljima i njihovim obiteljima želudac se već okreće od zasluga vladajućih.

U svakom slučaju vrijeme je da se, barem kada su u pitanju Vukovar i oni koji su dali najveću žrtvu, prestane pozivati na to je – “Plenkovićeva Vlada glavni organizator Kolone sjećanja…da je Plenkovićeva Vlada proglasila Dan sjećanja… da je Plenkovićeva Vlada ta koja sve financira”…

Na kraju krajeva koga briga u ovom slučaju za Andreja Plenkovića! Kolona sjećanja je tu da kažemo hvala i prisjetimo se kako su još uvijek mnogima kosti razbacane ispod raznih smetlišta.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Putem...
cronika.hr
Izvor
Krešimir Petar Cestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button