Domovina

Istina o analitičarima, anketama i PR stručnjacima poput Krešimira Macana

Ne vjerujte anketama ni Krešimiru Macanu ni kad Vam ih s darovima nose.

Ono što je nastalo kao sredstvo koje bi trebalo informirati, zabaviti i obrazovati, a riječ je o medijima, postalo je sredstvom zavođenja i manipuliranja. Politika, koja bi trebala biti horizont sučeljavanja ideja za kvalitetnije, uljuđenije društvo, dakle za opću dobrobit – postala je instrumentom interesnih grupa koje se skrivaju iza kulisa takozvanih izbora.

Jedan od najsnažnijih oruđa manipuliranja javnošću su postali tzv. neovisni analitičari i ankete o ispitivanju javnog mijenja. Svaki mjesec hrvatskoj javnosti serviraju se rezultati, navodno, znanstveno provedenih anketa o popularnosti političkih stranaka i političara te o važnim društvenim temama.

Ono što iz dosadašnjeg iskustva možemo zaključiti je da te ankete u istraživanju ”javnog mijenja” su isključivo u službi izbornog inženjeringa i medijskih manipulacija. Pokazalo se da izborne ankete u velikom broju slučajeva služe kao snažno propagandno sredstvo moćnih interesnih lobija povezanih s političko-medijskim establišmentom jer se drugačije ne može objasniti takve velike pogreške u rezultatima izbora i anketa i favoriziranje nekih kandidata. Jednostavnije rečeno, ankete su ubojito političko oružje kojim se želi manipulirati masama!

Način kako se te ankete medijski obrađuju su ciljana manipulacija kako bi ogromna većina građana rekla „izbori nemaju smisla, jer, cijela je politika apsurdna – ljudi glasuju za vlastite zlostavljače.“ Posve je jasno da su ankete u Hrvatskoj montirane. Ponekad je to primitivnim načinom prikazivanja lažnih rezultata, a vrlo često se protu-znanstvenim provođenjem samih anketa dolazi do ciljanih nerealnih rezultata. Kad se tomu pridoda da je to lažno prikazivanje osnova medijima za manipulativnu obradu i objavu, onda je to u svakoj uređenoj državi kazneno djelo.

Novac hrvatskih građana (kao u slučaju ureda za obnovu), kao i novac monopolista HEP-a i Hrvatskih šuma (što je isto novac hrvatskih građana), daje se putem nepotrebnih reklama medijima; a mediji naručuju ankete, koje, pak, nemaju veze s istinom, niti s ispravnim znanstvenim pristupom.

Znači, kada plaćamo račune za struju, onda u biti plaćamo i medijske manipulacije korumpiranih moćnika.

Poslušajte što je o tim anketama i teškim optužbama na račun tzv. neovisnih analitičara tipa Krešimira Macana rekao saborski zastupnik Nikola Grmoja :

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button