Izbor uredništva

Direktor Njemačke bolnice ubio se zbog laži o koroni

Ovo je još jedna zastrašujuća priča iz Covid – ludila kojem smo izloženi. Dr. Thomas Jendges, direktor klinike u Chemnitzu u Njemačkoj, pronađen je mrtav nakon što se bacio sa krova svoje klinike.

Prije nego je to učinio, snimio je video koji je svojevrsna oproštajna poruka u kojoj govori o lažima koje se dešavaju. Kaže kako ove „mjere“ nemaju nikakvo opravdanje iz medicinskog gledišta i da se radi o polaganom i postepenom uvođenju potpune diktature, piše Danijel Klajić za Logično.

Vijest o smrti doktora Jendgesa prenijeli su svi Njemački mediji: https://www.bild.de/regional/chemnitz/chemnitz-news/trauer-um-dr-thomas-jendges-chemnitzer-klinik-chef-stuerzt-in-den-tod-78126224.bild.html

Dakle govorimo o čovjeku koji je direktor klinike, čovjek unutar medicinskog sistema i ovakva izjava i navodno samoubojstvo, predstavlja značajan udarac službenom narativu. Zbog toga su se svi režimski factchekeri uključili u kontrolu štete, i proglasili ovo lažnom viješću, a oproštajni video se bjesomučno briše sa svih platformi.

Pogledajte što kažu naši obmanjivači, factchekeri iz Faktografa:

Oni kažu kako se doktor zbilja ubio ali ne postoje nikakvi dokazi da je ostavio nekakvo oproštajno pismo ili video. Na neki bolestan način, oni i jesu donekle u pravu, jer njihovi kolaboratori iz Big Techa taj video konstantno brišu sa svih mainstream platformi. Uklanjaju te iste dokaze.

Ali istinu nije lako zaustaviti, postoje alternativni servisi, i mi imamo taj video i širit ćemo ga. Pogledajte što je zapravo izjavio doktor Thomas Jendges:

Video je na Njemačkom jeziku sa Engleskim prijevodom. U principu on kaže kako mjere nemaju nikakvog smisla iz medicinskog gledišta i njemu kao direktoru bolnice je to potpuno jasno. Kaže da se radi o uvođenju diktature i da je to rekao u svom nedavnom govoru pred kolegama doktorima.

Dakle, sve je jasno. Još jedan doktor je prozreo korona prevaru i probudio se. Faktograf i ostali factchekeri su ponovno lagali – ali to više i nije neka novost.

A jedino pitanje koje je ostalo otvoreno – da li se doktor Jendges stvarno sam bacio sa krova klinike zbog pritisaka i saznanja koja je imao, ili mu je ipak „netko pomogao“ da se baci, zbog govora kojeg je nedavno dao kolegama?

Usput da vam pokažemo, što se desilo kad smo taj isti video pokušali postaviti na naš Youtube kanal. Video je uklonjen u roku 10 minuta i dobili smo upozorenje i ovu poruku:

Ovaj video je uklonjen pod izgovorm da predstavlja „medicinsku dezinformaciju“. Znači li to da Youtube ima veće medicinske stručnjake od Njemačkog direktora bolnice? Ili svojom cenzurom samo potvrđuju njegovu tvrdnju – da ovo nema veze sa virusom, nego se radi o uvođenju diktature.

Dragi ljudi, širite ovu vijest. U čast jednom hrabrom čovjeku. I da raskrinkamo lažove do kraja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button