Domovina

Gordan Lauc:Zašto su pojedini znanstvenici, mediji i političari toliko zazivali paniku i nametanje neopravdanih zabrana?

Gordan Lauc je svojim novim objavama na Facebooku ponovno prozvao znanstvenike i medije koji su neargumentirano širili paniku i zazivali zabrane. Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

”Danas je već svima jasno da je za Hrvatsku pandemija praktično završila, pa su čak i najgori ”zastrašitelji prestali plašiti ljudi. Nažalost još nedavno su zazivali crne scenarije i pokušavali nam nametnuti nepotrebna ograničenja i zabrane. Srećom naša Vlada ih nije poslušala i danas je gospodarski rast u Hrvatskoj među najvećima u Europi, traume koje smo izazvali “mjerama” su manje no u drugim zemljama, a broj preminulih od COVID-19 je manji od svih zemalja s kojima smo dijelili državne zajednice osim Austrije. Nažalost naše siromašno zdravstvo nije bilo jednako uspješno u spašavanju života kao u bogatijim zemljama, jer da je npr. samo u drugim bolnicama smrtnost bila na razini smrtnosti u Infektivnoj klinici Fran Mihaljević, imali bismo i upola manje preminulih (Doduše smrtnost među bolnicama ne treba izravno uspoređivati, budući da su u drugim bolnicama mnogi terminalno bolesni pacijenti dobili covid pa su umrli s covidom, a ne od covida).Sada svi tvrde da nikada nisu tražili lockdown, no ne treba zaboraviti da su još u ožujku moje procjene da će pandemija završiti za mjesec ili dva proglašavane lažnim vijestima (https://faktograf.hr/…/tvrdnje-da-se-epidemija…/), a čak mi je i Youtube cenzurirao jedan video, jer sam u njemu tvrdio da je COVID-19 sezonalan (što danas više nitko ne osporava).

Ne znam zašto su se pojedini znanstvenici, pojedini mediji i pojedini političari toliko čvrsto stavili na stranu zazivanja panike i nametanja neopravdanih zabrana, no nadam se da će s vremenom to sve biti podrobno ispitano i da ćemo uvesti zaštitne mehanizme koji će osigurati da se ovako globalno pretjerana panična reakcija više nikada ne ponovi.”

Također Gordan Lauc dalje navodi da: ”Istraživanje koje smo proveli prošlog proljeća pokazalo je da je smrtnost od COVID-19 bitno manja ljeti, nego zimi. Tada smo imali samo jednu sezonu pa je za to vidjeti bila potrebna dosta složena statistička analiza, no ovog proljeća to vrlo jasno vidimo i na ukupnoj smrtnosti. Dakle osim što nam pada broj zaraženih, smanjit će se i težina bolesti tako da smo do sljedeće jeseni potpuno mirni. Ukoliko se do onda ne pojavi nekakav novi soj koji izbjegava imunitet, mirni smo i sljedeće zime. A ako se pojavi nekakav novi soj, cjepivo će biti vrlo brzo prilagođeno, tako da opet nemamo problem.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button