Domovina

Gordan Grlić Radman skrivao milijune koje je dobio, prijeti mu kazna

Plenkovićev ministar Grlić Radman zaradio bogatstvo na eutanaziji svinja kojeg nije prijavio u imovinskoj kartici! Koliko ćemo još trpjeti ovu korumpiranu vlast?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana zbog poslovanja tvrtke čiji je suvlasnik s Ministarstvom poljoprivrede, potvrdila je predsjednica povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković.

“Povjerenstvo je otvorilo predmet po prijavi, vezano za poslovni odnos između tvrtke u suvlasništvu ministra Grlića Radmana. Povjerenstvo će utvrđivati sve relevantne okolnosti nastanka i trajanja tog poslovnog odnosa i sve druge okolnosti koje će nam se za vrijeme postupka pokazati upitne”, rekla je Jozić-Ileković u izjavi.

Podsjetimo, Index je danas objavio kako je ministar Grlić Radman, kao suvlasnik tvrtke Agroproteinka, od 2019. do 2023. primao uplate dividendi u iznosu od 2.11 milijuna eura, koje je do sada već trebao prijaviti u svojoj imovinskoj kartici, a to nije napravio, prenosi HINA.

Radmanova kompanija radi za državu

Agroproteinka je uz to u poslovnom odnosu s Ministarstvom poljoprivrede. Ta se tvrtka 2017. godine jedina prijavila na natječaj i dobila desetogodišnju koncesiju za odvoženje i zbrinjavanje lešina uginulih životinja.

“Što se tiče napisa u medijima o stjecanju dobiti od poslovnih odnosa s Ministarstvom poljoprivrede, odnosno isplate dividende tvrtke Agroproteinka ministru, utvrđivat ćemo činjenicu je li ministar u svojoj imovinskoj kartici prijavio isplaćene dividende”, istaknula je Jozić-Ileković.

“Agroproteinka nas trebala obavijestiti o poslovanju s državnom, ali nije”
Šefica Povjerenstva istaknula je kako ih je tvrtka Agroproteinka trebala obavijestiti o poslovanju s Ministarstvom poljoprivrede, ali da to dosad nije učinila. Kako ne postoji zakonski rok za davanje takve obavijesti, istaknula je da će Povjerenstvo pričekati do kraja tjedna, a ako je ne dobije, obratit će se nadležnom državnom odvjetništvu.

Kolike su kazne?

Kazne za netočno ispunjavanje imovinskih kartica propisane su dužnosnicima u iznosu od 4000 do 40.000 kuna, dok je zbog ne davanja obavijesti kazna za pravnu osobu od šest do 60.000 eura, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 600 do 6000 eura, istaknula je.

Jozić-Ileković napomenula je kako je ministar 2019. godine, po stupanju na dužnost, ispoštovao zakon i prenio svoja upravljačka prava u Agroproteinki na drugu osobu.

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=327021723058943

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button