Domovina

EVO ŠTO NAM SRBI NEĆE NIKADA OPROSTITI?

Što nam Srbi nikad neće oprostiti? Što imamo more. Nekad su na hrvatskim plažama komišije bili jako bučni, dominirali su, tako reći osjećali su more kao svoje.

Ne samo da su ta vremena odavno prošla, nego je danas u Srbiji gotovo službeno zabranjeno ljetovati na Jadranu, a srbijanska premijerka Ana Brnabić ima kuću na Krku pa je morala objašnjavati kako je do 2016. tamo ljetovala, a otkad je u vladi, to više ne čini.

“Nikad neću razumjeti zašto Srbi ljetuju u Hrvatskoj”?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević/ Snimka zaslona

Gradonačelnik Novog Sada izjavio je kako ”nikad neće razumjeti Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj”. Pretpostavljam kako taj stav Hrvate i ne zanima i svejedno im je gdje će Srbijanci ljetovati. Kamo god krenuli, ne možete zamisliti zašto bi jedna tako obična stvar kao što je ljetovanje na moru nekome u Srbiji smetala. Osim što je očito da je hrvatski Jadran Beogradu velika nesreća.

Nama je on prirodan kao nebo, priroda, polja, planine, sunce, disanje, ali kako vidimo novosadskog gradonačelnika guši. Zato svoje sunarodnjake upozorava da to gušenje i sami izbjegnu.

Možda je “gušenje” najbolja metafora i za odnos Srba prema svemu u Hrvatskoj.

I doista, što nam je trebala ta drskost da uopće postojimo sa svojom tisućljetnom kulturom i uljudbom što Ovo “braća” Srbi nikad neće razumjeti.

Izvor: Milan Ivkošić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button