DomovinaVijesti

Epidemijska situacija Covid-19: U Hrvatskoj pada broj hospitaliziranih

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.293 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.577. Među njima je 661 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 94 pacijenata. Preminulo je nažalost 14 osoba.

Nenad Bakić na facebook stranici Realizam redovno donosi aktualnu situaciju vezano za razvoj epidemije u Hrvatskoj kao i projekcije razvoja epidemije.

Ono što raduje je da je broj otpuštenih iz bolnica veći je od broja hospitaliziranih tako da po ovim pokazateljima lako moguće je da je ovaj val u Hrvatskoj dosegnuo vrh, što bi bila sjajna vijest .

1. Već treći dan broj hospitaliziranih U PADU, i stanje je isto kao i prije 7 dana

Izvor: pandemijskirealizam.hr

2. Na respiratoru 94 osobe, malo više nego jučer, ali tjedna stopa rasta je sada pala na samo 17%

Izvor: pandemijskirealizam.hr

3. Dnevni pad slučajeva 11% i R je ispod 1 prvi put od početka srpnja

pandemijski
Izvor: pandemijskirealizam.hr

Iako se vjerojatno približavamo kraju epidemije, cijepljenje starijih osoba i drugih ugroženih skupina (pretjerana težina, strah i anksioznost …) koje nisu preboljele Covid 19 bi se i dalje trebalo nastaviti jer nesumnjivo cjepiva smanjuju rizik od teških oblika bolesti. O efektivnosti pojedinih cjepiva vidite ovdje.

Inzistiranje na cijepljenju mlađih zdravih osoba a posebno djece nema nikakvog smisla jer je kod njih rizik za razvoj težih oblika bolesti izuzetno mali . Kod djece je čak po nekim istraživanjima i 20ka puta manji od rizika samog cijepljenja. Ono što trebamo naglasiti je da cijepljeni intenzivno šire epidemiju i zdravorazumski je zaključak da su propusnice štetne jer puštaju bez ikakvih drugih uvjeta cijepljene, ali zaražene među nezaražene, i to u rizičnim situacijama, a istovremeno ljudima daju lažni dojam sigurnosti, pa se ne pridržavaju osnovnih mjera. Stoga tzv. covid potvrde treba što prije ukinuti i omogućiti normalan život bez ikakvih kolektivnih ograničenja .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button