Domovina

Epidemija je gotova! Kada možemo očekivati potpuno ukidanje restrikcija?

Jučer je bilo samo 95 otkrivenih novozaraženih, 3 umrlih. Pad od skoro 50%. Epidemija najmanja od 13.8.2020., R najmanji od kraja prvog vala. Epidemija pada brže nego u optimističnim projekcijama , tako da je sve vjerojatnije da će nam obje regije doći 1.7. na zelene lsite ECDC (izračuni koje sam dao su prema tom modelu).

Situacija u Zadru se smirila – nije bilo eskalacije.

”U Hrvatskoj i dalje postoji tvrdoglava grupica onih koji još uvijek nisu uspjeli prihvatiti da je pandemija gotova.

New York, jedna od globalnih prijestolnica pretjeranih restrikcija upravo je ukinula praktično sva ograničenja. Oni su cijepili oko 70% odraslih s najmanje jednom dozom i zaključili su da mogu ukinuti gotovo sve restrikcije. Mi smo cijepili nešto manje od 50% odraslih s najmanje jednom dozom, no imamo nešto više oporavljenih, tako da smo praktično u istoj situaciji što se tiče broja zaštićenih. Ljeto dodatno usporava širenje virusa i nadam se da će i naš štožer što prije ukinuti sve restrikcije, jer su trenutno potpuno suvišne. ” navodi u svom statusu na društvenim mrežama Gordan Lauc.

To su vrlo jasno pokazali reli u Zagorju, norijada, izbori, utakmica u Zadru nakon kojih nije došlo do velikog rasta broja zaraženih.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button