Zanimljivosti

Eksluzivni video i pjesma nikad prežaljenog Olivera

Eksluzivni video… Prošlo je četiri godine kako je preminuo poznati hrvatski glazbenik Oliver Dragojević. Ako je Arsen bio i ostao najveći kantautor na ovim prostorima, Oliver je svakako najveći pjevač, s minimalnim izgledima da ga netko u skorije vrijeme nadmaši.

On jeste bio simbol Dalmacije, što uvažavajući njegovu osobnost, melos i teme njegovih pjesama, nije začuđujuće. No, pjevao univerzalnim jezikom i dirao je ljude na najosjetljivijim mjestima gdje god je njegova glazba dopirala. Iskonski Mediteranac, zauvijek vezan za vlastito podneblje, Split i Velu Luku, strastveno vezan uz more. Netko tko je uvijek vjerovao da je izabrao ispravan put.

Otišao je u srcu ljeta, u zoru jednog tipičnog vrućeg ljetnog dana, koje je uvijek doživljavao kao vrhunce životne radosti, ostavivši svakoga sa svojim mislima i prvim porivom da puste najdražu stvar od njega i oproste se intimno od Olivera.

On je postao legenda za života. Skroman, beskrajno šarmantan i najkompletniji glazbenik s ovih prostora.

Oliver-skroman, beskrajno šarmantan i najkompletniji glazbenik s ovih prostora. (Slika: Snimka zaslona)

Manje je poznato koliko je iz dubine srca i duše progovarao o Hrvatskoj, o onima koji su, kako kaže, operušali ovu prelijepu zemlju.

”Učinili su to zbog gramzljivosti, pohlepe i zbog lošeg odgoja. Nervira me što većina tih ljudi vodi tu zemlju i ne znam odakle im snaga i hrabrost zavaditi taj narod i pored ovih prirodnih ljepota, ovog blaga… uništiti zemlju…”, kaže Oliver Dragojević.

Poslušajte njegovu legendarnu izjavu (na ovom LINKU) koja je tako aktualna i danas.

Za kraj, objavljujemo prekrasnu pjesmu Isusu Kristu “Kako da te ne volim” koju je napisao i skladao fra Ante Vučković, a s puno vjere i ljubavi otpjevali fra Stipica Grgat (sastav Ujaci) i Oliver Dragojević. Još jednom je dokazao da se radi o izuzetnom čovjeku.

VIDEO – Ujaci ft.Oliver Dragojević – “Kako da te ne volim!”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button