Domovina

Dosad nam ”propalo” 7 milijuna doza cjepiva koje nitko ne želi, a Vlada RH za 5,8 milijuna eura kupuje nove

Plandemija koronavirusa je pala u treći plan, za cijepljenje nema praktički više nikakvog interesa, ali cjepiva i dalje stižu: u ovoj godini, kako doznajemo, nabavljeno je 237.400 doza cjepiva u vrijednosti od 5,8 milijuna eura.

To je, posljedica kontroverznog ugovora koje je Europska komisija, u jeku plandemije, sklopila s farmaceutskim kompanijama – ugovora zbog kojeg neke članice EU-a već i javno izražavaju nezadovoljstvo.

Ne znamo može li netko biti toliko glup da nesvjesno naruči 11 doza za svakog stanovnika EU i svima nama za to isporuči račun na 100 milijardi eura. Hrvatski dio tog ugovora je oko 800 milijuna kuna i velik dio toga smo već platili…

Vjerojatno je korupcija puno vjerojatnije objašnjenje, posebice ako je posao sklapan SMS porukama koje su obrisane, a suprug osobe koja je to dogovarala je u tom periodu postao medicinski direktor firme koja ima gotovo istu vlasničku strukturu kao ona firma s kojom je posao sklopljen…

O navedenom smo već više puta pisali i upozoravali.

Prema službenom dokumentu koji je Ministarstvo zdravstva ovog tjedna uputilo na javno savjetovanje, hrvatska Vlada je “za razdoblje od 2020. do 2023. rezervirala i naručila 19,2 milijuna doza cjepiva” različitih proizvođača. U Hrvatsku je dosad stiglo oko 60 posto od te količine: dostavljeno je ukupno 12.263.890 doza, a trošak te nabave iznosi 201.976.959 eura, pokazuju podaci koje smo dobili iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Iskorišteno 43 posto

No, velika količina dopremljenih doza uopće nije iskorištena za cijepljenje građana, barem ne u Hrvatskoj. Za tu je svrhu upotrijebljeno tek 5.361.133 doza, dakle 43 posto. Drugim riječima, gotovo sedam milijuna doza je ili još uvijek u skladištima ili je donirano ili je, pak, uništeno, uglavnom zbog isteka roka trajanja. Konkretno, na uništavanju je završilo gotovo milijun i pol doza, dok je skoro dva milijuna doza donirano.

Kada smo na to upozoravali dok se još nešto moglo učiniti, lobisti pandemijske mafije su nas javno optuživali , a Faktograf je naše objave proglašavao lažnim vijestima i ograničavao njihov doseg…S obzirom da su pojedini ”stručnjaci” i političari govorili da svi necijepljeni trebaju sami sebi platiti liječenje od Covida sada predlažemo da ova cjepiva plate oni mediji, stručnjaci , političari i novinari koji su agresivno zagovarali cijepljenje svih (pa čak i djece) i gurali interese pandemijske mafije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button