Domovina

Dokle ćemo još trpjeti sve te obmane i laži?

Kada čujem da se Vlada hvali s niskom stopom nezaposlenosti padne mi mrak na oči. Prava je istina da nezaposlenost u HR ne rješava Vlada, već se nezaposleni sami snalaze i odlaze u inozemstvo. Od uspostave države vani je otišlo nekoliko stotina tisuća ljudi.

Najveći dio čine oni koji su otišli trbuhom za kruhom. Koliko je samo vrijednih radnika svih profila otišlo vani? Zbog toga se totalno poremetilo tržište radne snage u Hrvatskoj. Bolje rečeno – rastureno je. Nedostaje radnika u mnogim djelatnostima. To se pokušava supstituirati uvozom jeftinije radne snage iz drugih zemalja što će narednih mjeseci i godina uistinu značajno promijeniti strukturu radne snage u nas. U stvari; mi smo suočeni sa efektom zamjene radne snage koja vodi zamjeni stanovništva.
Zato je hvaljenje Vlade s relativno niskom stopom nezaposlenih nešto što se ne može slušati.

To je ruganje vlastitom narodu kojeg se tretira skupinom maloumnih koji ne razumiju suštinu nezaposlenosti.

Tih, oko milijun ljudi, koji su iselili iz Hrvatske sada šalje doznake koje su u prošloj godini dostigle rekordan iznos od pet milijardi eura i tim silnim novcem se zapravo održava socijalni mir.

Većina njih htjela ostati u Hrvatskoj ali nisu mogli živjeti niti raditi. Sada rade diljem svijeta i šalju službeno oko 5 milijardi eura godišnje i tako nas spašavaju. Od 27 članica EU Hrvatska je na prvome mjestu po ovisnosti o deviznim doznakama svojih građana iz inozemstva.

Ovo je samo jedan u nizu dokaza da ova i prethodne vlade vodile razornu politiku raseljavanja, zamjene stanovništva, uništavanja industrije i strukture gospodarstva. Premijer Plenković je i otvoreno poručio svima kojima se ”ne sviđa” život u Hrvatskoj: “Auf wiedersehen!”


Zapravo, ovo je zemlja u kojoj se ljudi sami snalaze a Vlada im smeta ili proizvodi probleme.
Dokle ćemo još trpjeti sve te obmane i laži?

Je li vrijeme da mi njima kažemo ”zbogom i više se ne vraćajte”?

Izvor:Ivan Lovrinović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button