Zanimljivosti

Istraživanje: Zašto ljudi napuštaju svoj posao?

S obzirom na to da zaposlenici u SAD-u dobrovoljno napuštaju posao po stopi višoj od prosinca 2019. do svibnja 2022. u usporedbi s razinama prije pandemije, poslodavci i neke cijele industrije pokušavaju popuniti značajne praznine koje su ostale.

Istraživanje McKinsey & Company u Australiji, Kanadi, Indiji, Singapuru, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama otkriva da se 65 posto zaposlenika koji su odlučili napustiti posao od travnja 2020. do travnja 2022. do sada nije vratilo u istu industriju.

Infographic: Why People Are Quitting Their Jobs | Statista
Slika: Istraživanje je provedeno na 13.382 ispitanika u Australiji, Kanadi, Indiji, Singapuru, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, od strane McKinsey & Company. Pokazuje koji su glavni razlozi za odlazak se radnog mjesta dominirali u razdoblju od 04/2021 – 04/2022.g. / Izvor Statista.com

Kao što pokazuje ova infografika, anketa je otkrila i najčešće razloge koje navode oni koji predaju otkaz. Na vrhu liste su klasici: “Nedostatak razvoja/napredovanja u karijeri” i “Neprimjerena naknada“.

Međutim, potom se ističe i važnost dobrog šefa, a treći najčešći odgovor su bezobzirni ili neinspirativni vođe.

Četvrtina ispitanika rekla je da je nedostatak fleksibilnosti na radnom mjestu također čimbenik – problem koji je priznat s različitim stupnjevima entuzijazma i uspjeha jer su dijelovi globalne radne snage shvatili da je rad od kuće također moguć tijekom karantene.

Potom su kao najčešći čimbenici, koji također utječu na napuštanje radnog mjesta navedeni:

  • nedostatak smisla u poslu,
  • neodrživost radnih očekivanja (ispunjenje planova/želja),
  • nepouzdani i/ili nesusretljive kolege (loše radno okruženje/ozračje), a među najčešćim razlozima su se našli
  • nedostatak podrške poslodavca za zdravlje i blagostanje svojih zaposlenika…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button