Vijesti

Dodik otkrio o čemu je razgovarao s Milanovićem: “To je bio ravnopravan dijalog…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića jučer informirao o namjerama da povuče suglasnost na Oružane snage BiH, VSTV, Upravu za indirektno oporezivanje itd.

“Upoznao sam Milanovića o aktualnoj situaciji i ustavnom položaju i nadležnostima te na koji način je vršeno dezavuiranje tih nadležnosti. Na koji način je činjeno što u prošlosti uz prijetnje silom. U tom pogledu je jasno da je došlo do niza kršenja Ustava od onih koji su ga trebali štititi, a to su visoki predstavnik i Ustavni sud”, kazao je Dodik, piše Klix.

Naglasio je da RS nema namjeru “da puko promatra i dalje oduzimanje nadležnosti i prava i da u tom pogledu ništa ne čini”.

Dodik je upitan da li ga je Milanović pokušao odgovoriti od njegovih namjera.

“Što bi on to mene uvjeravao, ja sam ga informirao o tome, mislim da su oni to razumjeli, da je to naše ustavno pravo, da je u neregularnim uvjetima došlo do prijenosa nadležnosti i da to ne može da opstane. To je bio ravnopravan dijalog o svim pitanjima”, naglasio je Dodik.

Istaknuo je da ostaje pri stavu da “treba povući suglasnost s formiranja Oružanih snaga, VSTV-a, indirektnih poreza…”

“Mi ćemo počekom idućeg mjeseca odlučivati o tome na koji način. Vjerujem da bi skupština mogla biti 16. i 17. i da na dnevni red stavi sva ona pitanja na kojima radimo. Radne grupe su napravile inicijalne dokumente i oni su spremni. Mi ćemo sve odluke koje smo najavili i donijeti”, naveo je Dodik.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button