Domovina

Covid statistika je kao bikini, pokazuje sve, a ne otkriva ništa.

Nevjerojatan je covid teror koji se provodi nad necijepljenima u Hrvatskoj. Prvo, nisam pobornik radikalnih ideja kada se radi o pandemiji, ako ona to uopće više jest. Nisam protiv svih mjera (jer itekako ima logičnih) niti protiv cjepiva iako osobno nisam cijepljen i ne namjeravam to učiniti jer sam poprilično uvjeren da mom tijelu ne trebaju takva pomagala za borbu protiv virusa ili takve bolesti.

U isto vrijeme, drago mi je što su se mnogi stariji ljudi koje poznajem cijepili i vjerojatno bih učinio isto da imam 70 godina. No, javnost se cijelo vrijeme dezinformira manipulatorskim statističkim podacima kako bi se zastrašila. Oni koji su u životu naučili barem osnove elementarne statistike mogu se samo smijati naslovima. Iako nije sigurno tko je autor, još odavno je poznata izreka o tome kako je statistika kao bikini, pokazuje sve, a ne otkriva ništa.

Ulaziti u daljnje demistificiranje naslova je nepotrebno, dovoljno je pogledati par YouTube videa o statistici i lako se vidi na koji način se manipulira ljudima.

Stalno se ističe kako ima zemalja u EU koje imaju strože mjere od Hrvatske. Ali se ne govori o tome kako ima i onih koji imaju blaže mjere. I manje mrtvih, s blažim mjerama. Puno je takvih primjera.

Kao i obično, nije važno što vam kažu, nego što vam prešute.

S druge strane, jučerašnji prosvjed je pokazao koliko mediji udruženo mogu sotonizirati i getoizirati skup različitih društvenih fragmenata kako bi asistirali vladajućima. Zbog interesa, naravno, koji je uvijek isti. Novac. Na prosvjedu nažalost nisam bio jer nisam u Domovini, ali smatram kako je onakvo zajedništvo bez obzira na ideološke predznake indikativan pokazatelj kako se slobodarski duh hrvatskoga naroda ne može zatrti, bez obzira na mnoge krize.

Kada netko ustvrdi kako obvezne potvrde koje moramo imati sa sobom za pristup različitim mjestima podsjećaju na zvijezde koje su nosili Židovi, proglase ga luđakom, a njegovu usporedbu nategnutom i šizofrenom. Kad gospođa Markotić usporedi one koji ne stave masku u tržnom centru s ljudima koji u tržnom centru rafalaju po drugim ljudima iz puške, dobije nagradu za Zagrepčanku godine.

U takvoj političko-medijskoj farsi najvećeg ataka na ljudska prava i slobode u proteklih nekoliko desetljeća, zaista je važno dignuti svoj glas i ustati protiv tiranije kojom se vladajući ulizuju mentalnim očusima po europskim metropolama. Najluđa stvar od svega je pak to što nelogične mjere i policijsku državu kako bi se zaštitili od korone, zagovara premijer koji je dosad triput pobijedio koronu. Mašala.

Lakše je naravno tako nego se baviti korupcijom u svojim redovima zbog koje sramote Hrvatsku na međunarodnoj razini. Onaj Vukovar u kojem su šetali prije par dana nije pao ni ustao da bi Hrvatska bila oaza za korumpirane dok u isto vrijeme gazi ljudska prava i slobode Hrvatica i Hrvata.

Može li itko reći caru da je gol?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button