DomovinaVideo

BiH je uništena i ne može se popraviti! Zar stvarno mislite da takva država može opstati?

Ne morate, zapravo, ništa zamišljati, vama koji živite u BiH ovo se upravo događa i postavlja logično pitanje – zar stvarno mislite da takva država može opstati?

Kuda plovi ovaj brod? Pitanje je koje se postavljalo godinama, a konkretnog odgovora nikada nije bilo. Zapravo, svi su negdje u sebi znali i sami sebi odgovarali, onako potiho, ali se nitko nije usudio jasno i glasno izreći tu istinu koju krije u sebi.

Brod – BiH, to nabrzaka „sklepano“ plovilo u čiju su se gradnju upustili mnogi „majstori“, a da su baš svi imali različite vizije i potpuno suprotan stil koji u samom početku nije bio funkcionalan niti izgledan u svojem opstanku.

Bio je rat, mnogi će reći, to je bio jedini način da se on zaustavi, donekle ta pretpostavka ima uporište, bar u tome da je se rat uistinu zaustavio, ako pitate političko Sarajevo i njegovu političku nomenklaturu, onda ipak samo privremeno, ali eto ipak se zaustavio.

Međutim, ono što je u suštini BITNO je činjenica da se nije uradilo ništa da ta novostvorena država preraste u integrativnu i zdravu političku zajednicu koja će se brinuti o svakom segmentu društva i koja će poštivati izvorne postavke – ustav i konstitutivnost kao meritum.

Tih godina možda se uz sve nedostatke i moglo krenuti u pravom smjeru, međutim nekima su bile draže stranputice i kraći putovi. Ti putovi danas imaju veliki značaj u određivanju daljnje budućnosti BiH.

Da njih nije bilo možda nikada ne bi imali priliku uočiti sve nedostatke i svu nepravdu koja se događala. Zato danas treba zahvaliti svima koji su bili indoktrinirani u sve te „kriminalne“ radnje, posebno uredu OHR-a, jer bez njega bi neke stvari puno teže izašle na vidjelo i ne bili tu gdje jesmo – pred svijetlom budućnošću.

Ovih dana ponovno se aktualno govori o produženju vojnih mirovnih misija EUFOR-a, o instituciji visokog predstavnika i naravno, o ratu. Zamislite da živite u državi koja postoji između 20 i 30 godina u kojoj ništa ne funkcionira kako treba, u kojoj se produžuju mirovne misije i strana vojna prisutnost i u kojoj određene političke elite glasno pričaju o ratu.

Ne morate, zapravo, ništa zamišljati, vama koji živite u BiH ovo se upravo događa i postavlja logično pitanje – zar stvarno mislite da takva država može opstati?

Uz sve te okolnosti koje ne ostavljaju previše prostora za bilo kakav drugi odgovor osim jednog: Zbog svih pogrešnih stvari koje su odredile njezinu putanju i dovele je pred svršen čin.

Neće biti rata. Vrijeme polako sazrijeva i izbacuje na površinu sve ono što se godinama nije htjelo priznati. Neće rat imati s time ništa, koliko god ga neki prizivali, svirali ratne trube ili vješali ratne zastave.

Najbolje vrijeme za BiH i za ljude koji žive u njoj tek dolazi, a to je vrijeme mira i eutaniziranja svega što je izgledalo kao prepreka u postavljanju novih paradigmi, a za hrvatski narod i temelj nove države i ustrojstva vlasti.

Neke stvari se ne isplati popravljati, pogotovo one koje su već o davno uništene. Takav je slučaj i sa BiH. Znaju to i međunarodne sile, pitanje je trenutka kada će i one to javno priznati.

Možemo se samo svi skupa zapitati KUDA ZAPRAVO PLOVI BROD ZVANI BIH?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Putem...
Marko Lucović
Izvor
bild.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button