Domovina

Bakić:Lijepo je biti na pravoj strani povijesti

Vjerojatno mnogi u Hrvatskoj uopće nisu čuli za Nenada Bakića. Mnogi nisu svjesni, a opet, mnogi jesu(u to budite sigurni) njegovog doprinosa i značaja u borbi protiv nerazumnih i pretjeranih mjera koje su djelomično zahvatile i Hrvatsku ali srećom ipak mnogo kraće i blaže nego većinu država “demokratskog i razvijenog Zapada”.

Za to su veliki doprinos upravo dali poduzetnik i matematičar Nenad Bakić i molekuralni biolog Gordan Lauc. Za razliku od velikog broja znanstvenika koji su ili šutjeli ili bez ikakvih znanstvenih argumenata zahtijevali strogi ”lockdown” te obavezno cijepljenje čak i za mlađu populaciju , Lauc i Bakić su argumentirano zastupali daleko razumniji pristup u borbi protiv pandemije. Zbog svog djelovanja su bili izloženi napadima mnogih ”oštromjeraških znanstvenika” ali i njima naklonjenih medija(Index,RTL,HRT,Hanza Media…) i novinara te pokušaju cenzure od strane Faktografa.

U biti Nenad Bakić je matematički objasnio ono što smo mi osjećali na temelju zdravog razuma i iskustva.

Srećom za sve nas , Bakić je izdržao sve napade i ostao je na ”pravoj strani povijesti” kako sam on kaže i tek će vrijeme još detaljnije pokazati koliko je taj angažman i inzistiranje na razumu bilo neophodno da ne klonemo, odemo u potpuno krivom smjeru kao mnogi, i da vidimo svjetlo u perspektivi.

”Lijepo je biti na pravoj strani povijesti i učiniti nešto za svoju zemlju u najvećoj krizi od Domovinskog rata. Uložio sam 2 godine x 10 sati dnevno plus desetljeća znanja i ulaganja u sebe. Nažalost, isporučio sam ono što cijela hrvatska znanost nije znala ili htjela.

P.s. Niti ona znanstvenici gastarbajteri – pandemijski desperadosi – teško su se osramotili ti lažni izumitelji lijeka za rak i sličnoga, što ne prepoznaje svijet nego samo hrvatski ‘znanstveni novinari”’ napisao je Bakić u svojoj najnovijoj objavi na društvenim mrežama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button