Zanimljivosti

Jedno od najpoznatijih piva u SAD-u izgubilo 5 milijardi dolara na vrijednosti zbog transrodne ideologije

Od 31. ožujka, dionice matične tvrtke Bud Lighta, jednog od najpoznatijeg piva u SAD-u pale su za gotovo 4 % – srušivši tržišnu kapitalizaciju tvrtke sa 132,38 milijardi dolara na 127,13 milijardi dolara, zbog transrodne ideologije.

Dionice Anheuser-Buscha pale su u srijedu za više od 1,5 %.

Tvrtka se nosi s negativnim utjecajem nakon što je za glavnu zvijezdu svog piva odlučila uzeti kontroverznog Dylana Mulvaneya, 26-godišnjeg muškarca koji se proglasio ženskom osobom. Otkako je to učinio postao je popularan na društvenim mrežama kao “transrodna influencerica” s više od 10 milijuna pratitelja na društvenim mrežama.

Mulvaney je optužio kritičare da ga maltretiraju jer je “laka meta”.

“Razlog zašto mislim da sam tako… laka meta je zato što sam nov u ovome”, rekao je Mulvaney. “Mislim da je puno teže napasti trans ženu koja to radi već 20 godina. Mislim da možda misle da sa mnom postoji neka šansa… Ali koji je njihov cilj?”, ustvrdio je.

Mulvaney je objavio videozapise i fotografije na društvenim mrežama promovirajući svoj sponzorski ugovor s Bud Lightom, koji je proizveo posebno izrađene limenke s likom Mulvaneyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor s Mulvaneyjevom podrškom nagnao je glazbenika Kida Rocka da jurišnom puškom upuca nekoliko limenki Bud Lighta, što je i objavio na društvenim mrežama.

Reakcija je čak potaknula lokalnog distributera u Missouriju da otkaže nastup poznatih konja Budweiser Clydesdale zbog straha za sigurnost osoblja.

Stručnjaci iz industrije rekli su za The New York Post u utorak da se čini da kontroverza mora ostati na snazi ​​i da bi mogla dovesti do punog bojkota proizvoda Anheuser-Bush.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dylan Mulvaney je lažnjak, jasno je da se ruga ženama od početka”

Mulvaney navodno dobiva više od milijun dolara u sponzorskim ugovorima s nekoliko velikih brendova, uključujući Nike i Kate Spade.

Poznata novinarka Megyn Kelly obrušila se na ugovor Mulvaney s Nikeom.

“Nike sada sponzorira Dylana Mulvaneyja za je**ni sportski grudnjak”, rekla je Kelly tijekom izdanja “The Megyn Kelly Show” u utorak na SiriusXM-u.

“Žao mi je, Dylan nema grudi. Dylan je uzimao neku vrstu hormona koja je Dylana pretvorila u neke… Ne znam što se tamo događa, ali to nisu grudi. A Dylan ne treba nikakav grudnjak – a kamoli sportski grudnjak”, dodala je.

Ovaj slučaj komentirao je i Oli London, koji je 2011. postao poznat nakon što je objavio da je odlučio postati Korejka, no danas se vratio svom pravom identitetu te se obratio na katoličanstvo, o čemu smo pisali.

“Dylan Mulvaney je lažnjak, jasno je da se ruga ženama od početka”, kazao je za OANN.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button