Domovina

Laži koje dolaze iz HZJZ imaju samo 1 cilj – cijepiti djecu

‘HZJZ-ove laži o djeci zaslužuju smjene!’, tim riječima matematičar Nenad Bakić započinje tekst u kojem razotkriva sve laži koje dolaze iz te institucije samo s jednom svrhom – kako bi cijepili djecu.

– Evo i još jednog malo većeg skandala iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ne znam jesu li – budimo otvoreni jer ovakva situacija to traži – ispranih mozgova ili pod utjecajem farmaceuta?’, pita se Bakić.

Citira dio priopćenja kojeg je na svojim stranicama objavio HZJZ a koji, po njemu, vrvi lažima:

Dio priopćenja HZJZ-a

Laži koje dolaze iz HZJZ imaju samo 1 cilj – cijepiti djecu
www.crodex.net
Foto: Jutarnji list

“Konačno, još uvijek postoji značajan broj ljudi koji su pod visokim rizikom od COVID-19, uključujući djecu. Ukupno je do prosinca 2021. godine potpuno cijepljeno samo 0,6% djece mlađe od 15 godina, te 19,92% osoba od 15 do 19 godina.

Do danas je prijavljeno 61.947 slučajeva bolesti COVID-19 kod djece mlađe od 15 godina te 39.036 slučajeva bolesti COVID-19 ukupno kod osoba u dobi 15 do 19 godina. Te dvije populacije čine 16 % od ukupno zabilježenih slučajeva u Hrvatskoj.

Najbolji način na koji se može zaštititi djecu i druge necijepljene članove vašeg kućanstva je da se cijepe i da svi nose maske u zatvorenim javnim prostorima.”

Bakić je mišljenja da “ovdje ima puno spornih točki, a ovo su neke:

1. LAŽ je da je bilo toliko oboljele djece. Toliko su našli PCR-pozitivnih, uglavnom asimptomatskih. Ne znam da li je tragičnije da HZJZ ne zna razliku između bolesti i zaraženosti ili da ovo svjesno rade?

2. LAŽ je da su djeca ‘pod visokim rizikom’. Ima nešto malo djece koja jesu, ali velika većina nisu. Naša statistika je jako dubiozna, ali znamo za Njemačku koja je 20 puta veća od nas da u dobi 5-11 nije umrlo od kovida ni jedno dijete, a da nije imalo velike komorbiditete! Naravno, one pod velikim rizikom treba cijepiti. Razumijem da je jedna zamjenica spec. medicine rada, ali druga je ipak spec. školske medicine. Pačaju se s tragikomičnim rezultatima u epidemiologiju, ali o školskoj medicini bi ipak morale znate bolje.

3. LAŽ je da se”mRNA cjepiva koriste već više godina i smatraju se sigurnim formatom cjepiva”, zaključuje Bakić.

Napominjemo da cijepljenje djece od 5 do 11 godina započinje idući tjedan. Za to je HZJZ nabavio 50.000 doza Pfizerovog cjepiva.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button