Domovina

2.000 ljudi na obilježavanju 25. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

U povodu 25. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Republike Hrvatske i potpredsjednika HDZ-a Gojka Šuška u srijedu, 3. svibnja, održat će se komemorativni skup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (s početkom u 18:00).

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić: Na skupu će biti prikazan i dokumentarni film o povijesnoj ulozi koju je Gojko Šušak, kao najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, imao u danima stvaranja suvremene Hrvatske, s naglaskom na ustrojavanju Hrvatske vojske zajedništvu Hrvata iz Hrvatske, BiH i iseljeništva. Upravo je nacionalno zajedništvo bilo temelj pobjede u pravednome Domovinskom ratu i obrani i oslobađanju Lijepe Naše od velikosrpskog agresora.

Skup, na kojem se očekuje oko 2.000 ljudi, organiziraju Središnjica HDZ-a, Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” & Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman, a govore će održati Andrej Plenković, generali Tomo Medved i Miljenko Filipović, Mario Kapulica, Dragan Čović i u ime obitelji kći Katarina Šušak Filipović.

Prije toga, izaslanstvo će položiti vijence na grobove dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška na zagrebačkom Mirogoju.

Dodajmo da će Hrvatska pošta 3. svibnja, u povodu 25. godišnjice smrti Gojka Šuška, u optjecaj pustiti prigodnu poštansku marku s njegovim portretom. Bit će otisnuta u 30.000 primjeraka. Dizajnerica Sabina Rešić autorica je marke, a fotografiju koja je poslužila kao predložak ustupila je redakcija časopisa Hrvatski Vojnik.

Dokumentarni film “Gojko Šušak – Pobjednik iz sjene”

Kažu da je bio čovjek od riječi, težak za pregovore, nepokolebljiv u provedbi odluka. Svjetski su ga političari uvažavali i vjerovali mu a dio domaće javnosti i medija nastojao ga je diskreditirati. O njemu mlađe generacije nažalost vrlo malo znaju .
Tko je bio Gojko Šušak, ratni ministar obrane pobjedničke hrvatske vojske? Pogledajte u videu:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button