Izbor uredništva

ZORAN VUKMAN: Mislimo na svoju djecu, jer sve drugo je u odnosu na njih postalo nebitno.

Zoran Vukman slobodni je i neovisni mislilac, novinar, pisac, prevoditelj, publicist te analitičar političkih, društvenih i religijskih fenomena.

Vukman se ističe kao izuzetno dobar prognostičar društvenih i geopolitičkih zbivanja tako da je još u 4. mjesecu 2020. godine predvidio rat Rusije i Ukrajine.

U nastavku donosimo njegov tekst u kojoj je u samo nekoliko redaka opisao trenutno ”nakaradno” stanje zapadnog društva:

Ne treba biti prorok da bismo uvidjeli kako se naša zapadna civilizacija drastično transformirala u zadnjih dvadesetak godina. Da je napadnuta obitelj kao nukleus svake ljudske, nacionalne i čovječanske tradicionalne matrice, i da se događa latentni raspad sistema iako je izvana naizgled sve pod kontrolom. (Čijom?)

Mi koji smo roditelji i koji imamo djecu i obitelji, moramo u potpunosti preuzeti i duhovnu i materijalnu odgovornost u brizi za njih, i na to smo prije svega pozvani, a nismo pozvani baviti se svjetskim poslovima, i rješavati stvari za koje nemamo ni mandat ni moć. Mislimo na svoju djecu, jer sve drugo je u odnosu na njih postalo nebitno. Svijet se u sebi raspada, rastvara, u kaotičnom je vrenju. Nema više stabilnih vrijednosti.

Nisu li stari Grci prvi tragali za odgovorom na pitanje o prapočelu, o onome što je vrijedno i nepromjenjivo u svijetu propadljivosti. Pa je tako nastala filozofija koja je nekada bila mudrost o životu i traganje za odgovorom na smisao postojanja?

Danas nema ni pitanja ni odgovora. Sve je zadano u golemom matrixu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button