Crna kronika

Zbog hrvatske zastave presreli svatove, mladoženji nanijeli ozljede vatrenim oružjem

Na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje u mjestu Lončari, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkoga u Domaljevac. Osim što su prijetili svatovima, otrgnuli su hrvatsku zastavu, te je Stevanović drškom pištolja udario mladoženju u glavu, nakon čega je mladoženja odmah prevezen u Županijsku bolnicu Orašje. 

Dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se pravi horor, kada su 30. listopada ove godine oko 13,20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

„Mislio sam da netko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio što će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i upro u mene. Krenuo sam u samoobranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama.“, ispričao je za portal Dnevnik.ba Robert Tomić

Cvijan Cvijanović jedan od napadača

Portal dnevnik.ba je kontaktirao Iliju Babića, koji je bio kum Tomiću. Za dnevnik.ba je potvrdio ovaj nemili događaj te kazao kako je razočaran reakcijom policije Republike Srpske.

Unesrećenom mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena liječnička pomoć, gdje mu je rana zadobivena od udarca pištoljem ušivena. Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Mladenci su se nakon ovog skandaloznog događaja za državu koja se naziva demokratskom ipak vjenčali. Mladoženja kaže kako nije mogao sudjelovati u cijeloj večernjoj zabavi, zbog bolova, a kum Babić kaže kako je te večeri sve nekako bilo u grču. 

Naši sugovornici kažu kako su doznali da ovo nije prvi ovakav slučaj u mjestu Lončari. Sve je izazvano mržnjom prema jednom narodu i njegovim obilježjima. Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti. 

Kako smo još doznali, napadači su pripadnici grupe „Sveti Georgije“ iz Lončara.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button