Domovina

Marija Selak Raspudić: “Doista se nešto veliko valja iza brda”

Nikome u Hrvatskoj više ne treba objašnjavati koliko je HDZ korumpiran

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić u N1 Studiju uživo komentirala je prošlotjednu inicijativu oporbe za opozivom premijera, aferu Zambija,izdavanje narodnih obveznica, ali i mjere koje se donese usred inflatorne krize.

Vezano uz temu oporbenog zahtjeva za opozivom Andreja Plenkovića, Marija Selak Raspudić je kazala:

“Premijer je odšetao tako da je time jasno poslao poruku da ga ne zanima što misle legitimni predstavnici građana, odnosno sami građani. Što se tiče oporbe, zahtjev je dobro prošao jer je oporba imala priliku jasno artikulirati što misli o premijeru i nabrojati sve njegove grijehe, što je jedan od poslova oporbe.”

Na kritike da oporba kritizira bez da nudi rješenja odgovorila je da ovo nije bio trenutak u kojem se nešto predlaže.

“Oporba nudi mnogo rješenja koja se teže probijaju u javnost, ali u ovom trenutku oporba je bila tu da kritizira”, kazala je.

“HDZ je u potkupljivačkoj fazi mandata”

Sama neće ulagati u narodne obveznice, a o cijeloj toj temi zaključuje:

“HDZ je ušao u potkupljivačku fazu svog mandata, vidi se da dolazi izborna godina i to jedini razlog zašto sada idu s tim obveznicama.”

Poručuje da je HDZ podbacio u tri važna segmenta.

“Kada govorimo o covidu, znamo da imamo jedan od najvećih brojeva umrlih u Europi. Kada govorimo o potresu, vjerojatno ne treba ponavljati koliko su toga uspjeli obnoviti dosad. I na kraju, inflacija. Uveli su euro u najgorem mogućem trenutku i doveli su do spirale inflacije i rasta cijena koji je veći nego u EU”, rekla je Selak Raspudić.

Ističe da je najava zabrane nedjeljom išla upravo u trenutku rasprave o opozivu Plenkovića.

“Kada se radi nešto od čega građani mogu imati koristi, to se radi iz podcjenjivanja i isključivo da bi se zamaglilo oči građanima nad svim aferama koje je HDZ proizveo te sa svim onim viškom novca s kojim je prvenstveno napunio svoje džepove. Ovo su tek mrvice što hrvatski građani dobivaju”, poručuje Selak Raspudić.

Izvor:N1

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button