Zanimljivosti

Vukman:”Pratite idućih dana i tjedana medijsku propagandu: bit će sve više dramatičnih naslova o obolijevanju djece od covida”

Medijske naslovnice šire strah da od COVID-19 umiru i mladi, no to naprosto nije istina.

”Pratite idućih dana i tjedana medijsku propagandu: bit će sve više dramatičnih naslova o obolijevanju djece od covida. Svako dijete s najmanjim respiratornim problemom, koji je u domeni ambulantnog liječenja i kućne njege, slat će u bolnice kako bi popunili kapacitete i režirali dramu. Cilj im je stvoriti dojam da djeca masovno obolijevaju od covida, kako bi krenuli s cijepljenjem najmlađih.

Ovako bacati vlastiti narod u tjeskobu i nemir, mogu samo bijedni sotonini sluge. Isključite televizore, bacite novinski smrad u smeće jer su sredstvo Zloga, laži koja je gora nego u vrijeme komunizma i nacizma jer je globalna.” napisao je na svom facebooku poznati novinar i književnik Zoran Vukman.

Nakon njegove objave nismo dugo čekali na naslove na mediju koji je postao svojevrsni PR stožera i farmaceutske industrije:

Snimak zaslona

Medijske naslovnice šire strah da od COVID-19 umiru i teško obolijevaju djeca , no to naprosto nije istina. Rezultati ogromne analize iz UK objavljene u časopisu Nature medicine to vrlo jasno pokazuju.

Pratili su 12 milijuna djece i mladih. U tom periodu iz svih mogućih razloga umrlo ih je 3,105. Od tih 3,105 umrlih njih 61 bili su pozitivni na SARS-CoV-2. Naknadnom analizom utvrđeno je da je od tih 61 kod njih 19 SARS-CoV-2 bio značajan faktor u smrti, a kod još 8 je imao neku ulogu. Preostale smrti su bile sa, a ne od virusa, a kod ovih “od” virusa 76% mladih koji su umrli su već prije imali kronične bolesti, većinom više od jedne. Vjerojatnost da netko tko je mlad i zdrav umre od SARS-CoV-2 bila je oko 1 na dva milijuna. Za djecu i mlade COVID-19 naprosto nije opasna bolest i treba prestati širiti neosnovani strah i paniku

Sve više uviđamo da glavni mediji očito rade prema određenim scenarijima, a ne prema profesionalnim kriterijima. Štoviše, mediji su dio određenog netransparentnog kruga u Hrvatskoj koji ima moć manipulirati javnošću, na način da događaje konstruira, te istodobno druge umanjuje ili u potpunosti skriva. 

Pogledajmo samo današnju situaciju s tzv. COVID krizom u kojoj su tzv. centralni mediji zauzeli jednostran pa i štetan stav, ignorirajući i selekcionirajući znanstvene i profesionalne spoznaje koje apsolutno ne idu u prilog današnjoj propagandi. Takve su se stvari događale i u prošlosti ali nikada na ovako očit način.

Gotovo svi hrvatski mediji nekritički objavljuju i opravdavaju sulude mjere stožera koje osim što su u suprotnosti sa svim relevantnim znanstvenim istraživanjima se kose za zdravim razumom. Postavlja se logično pitanje da li određene farmaceutske tvrtke plaćaju određene medije i ”stručnjake” kako bi ostvarivali njihove financijske interese.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button