Vjera

VIDEO Znanstveni dokazi euharistijskih čuda

…kad vjernik ode na pričest, on ide blagovati Krista, hrani se njegovim tijelom i krvlju, njegovom osobom. U svetohraništu gdje se nalaze posvećene hostije jest i Krist. Ne simbolički, već doslovno. Tko ne vjeruje neka pogleda ovaj kratki film koji prenosimo u nastavku.

Kroz stoljeća, Krist nam je dao niz euharistijskih čuda gdje je kruh transformiran u Njegovo Tijelo. Tkiva iz ovih euharistijskih čuda su proučavana od strane doktora iz cijelog svijeta i u ovom videu ćete čuti od njih iz prve ruke i vidjeti njihove liječničke izvještaje.

Ono što vidimo je da svako čudo sadrži zapanjujući obrazac koji je znanost otkrila. Obrasci su:

  1. Postoji tkivo srca;
  2. Srce je živo;
  3. Srce trpi;
  4. Krvna grupa je AB;
  5. Svi DNA testovi su bili nejasni.

U ovom videu u nastavku fokus je na tri najbolje dokumentirana čuda:

  • Tixtla,
  • Buenos Aires,
  • Lanciano.

KAKO JE PRISUTAN?

To si pitanje ljudi, vjernici, postavljaju oduvijek. Znaju odgovor vjere, ali je njezin sadržaj toliko velik da to um ne može pojmiti. Evo odgovora koji Crkva daje u Katekizmu:

Način je Kristove prisutnosti pod euharistijskim prilikama jedinstven. Uzdiže euharistiju iznad svih sakramenata i „čini je tako reći vrhuncem duhovnog života i ciljem kojem teže svi sakramenti”.

Transformacija kruha i vina u Tijelo i Krv Kristovu ostvaruje se postupkom pretvorbe ostvarene Kristovim riječima koje svećenik ponavlja.

Svećenik, slika Krista, izgovara riječi, ali im Bog daje moć i milost. Ovo je tijelo moje, veli on. Te riječi transformiraju prinesene darove.”

U svetohraništu gdje se nalaze posvećene hostije jest i Krist. Ne simbolički, već doslovno.

Pretvaranjem u Tijelo i Krv, mijenja se narav toga kruha i vina. Pored vanjskog izgleda koji kruh i vino zadržavaju, postoji i ona drugačija bît: tijelo, krv i božanstvo Kristovo.

Prisutan je dakle živi Krist svojom božanskom i ljudskom prirodom, svojom jedinstvenom osobnošću, prenosi book.hr.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
book.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button