Domovina

VIDEO Karolina Vidović Krišto bez dlake na jeziku Pupovcu: “Sustavno kršite Ustav!”

Koliko je Pupovca zaboljelo ono što je Karolina Vidović Krišto rekla govori činjenica da se nakon njenih argumenata samo ustao i otišao. Ipak, nije bio on taj koji je dobio opomene, već Vidović Krišto – što govori više nego dovoljno o trenutnom stanju u Hrvatskoj.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto objavila je video na svom Facebook profilu u kojemu žestoko kritizira saborskog zastupnika Milorada Pupovca (SDSS).

Protuprirodno je, a ja ću reći da je i groteskno da vi gospodine Pupovče predlažete promjenu Ustava. Vi koji skupa s Plenkovićevom većinom taj isti Ustav sustavno kršite. Vi ne biste ovdje sjedili da niste zajedno s Plenkovićevom većinom blokirali hrvatsko pravosuđe. Odgovarali biste od: Tesla banke do laganja 1992. godine o prekrštavanju djece. Tada vas je od kaznenog progona amnestirao gospodin Šeks. Vi ste uhvaćeni u kriminalu skupa s Darkom Horvatem i Miloševićem. Groteskno je i sramotno je da vi sada tražite promjenu Ustava“, izjavila je Vidović Krišto.

Ovo je naišlo na negodovanje predsjedavajućeg Dražena Bošnjakovića, koji je saborsku zastupnicu optužio da “osobno ide na zastupnika Pupovca”.

Niti jedan od saborskih zastupnika nije stao na stranu Vidović Krišto.

Replika Milorada Pupovca

Tada se oglasio i Milorad Pupovac, te pokušao “natjerati vodu na svoj mlin”.

Ovdje neke zastupnice i zastupnici dopuštaju da drugim zastupnicima prepisuju karakteristike koje su podložne zakonu. To je moguće kao retorička figura, pa se to onda može tretirati kao sloboda govora, ali ako netko eksplicitno proziva nekoga za kaznenu odgovornost kao što vi prozivate o stvarima o kojima ili ne znate ili ne želite znati ili vam je svejedno. Vama je važno da viknete ovdje ‘Pupavče’. Ja sam kolegice, ili gospođo, ili kako bih vas već trebao sloviti, ja sam Pupavac. Nisam Pupavac. I poštujte barem tu činjenicu. A o tome s koliko poštovanja naklonosti i ljubavi govorite o nekim ljudima u ovom saboru, u to smo se usvjedočili svih ovih godina koliko sjedite. Vi s takvim govorom i takvim optužbama predstavljate opasnost po ustavni poredak, po funkcioniranje zakonskog sustava i pravosudnog sustava“, rekao je Pupovac, nakon čega se ustao i napustio sjednicu.

Što se sve nakon toga dogodilo, možete pogledati ispod.

https://www.facebook.com/watch/kvidovickristo/

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button