Kultura

Večeras u Bujici ”Tram 11”: STOP CENZURI I VERBALNOM DELIKTU!

Nešto što dosad nismo vidjeli u Hrvatskoj , cenzura kakvu nismo vidjeli od 1990. godine.

Diskografska kuća Menart odlučila je prekinuti suradnju s grupom Tram 11, i to nakon što je objava njihova novog albuma uvrijedila dio publike. Riječ je o albumu “Jedan na jedan”, koji su određeni ”kritičari” proglasili homofobnim, a na kojem dvojac spominje Jasenovac, nevladine organizacije, pedere, bipsiće, ćirilicu, Tita, kao i aktualne političare.

Sjetimo se što su ovi isti koji sada napadaju Tram 11 govorili o umjetničkim slobodama Olivera Frljića i njegovim predstavama koje ne samo da su vrijeđale vjerske osjećaje, nego i zdrav razum i ljudsko dostojanstvo. Ali u Hrvatskoj se očito samo neke može vrijeđati i napadati a drugi su zaštićeni kao lički medvjedi.

Zamislite situaciju što bi se dogodilo kada bi iz istog razloga povukli album Hladnog piva ili TBF-a, kako bi skočila ”lijeva scena” i borci za slobodu govora u duginim bojama?

Zanimljivo je kako nitko od tih pravednika i puritanaca nije digao glas protiv žala Tomaševićevog savjetnika za dobrim starim vremenima ubijanja svećenika. Nitko od njih ne bi se naravno pobunio da isti glazbenici obrađuju neke druge, malo desnije ikone. Licemjerno! Liberali čiji liberalizam ide do granica neslaganja sa sugovornikom!

Večeras u Bujici možete pogledati ekskluzivni intervju koji su General Woo i Target dali za Z1 televiziju u kojem komentiraju navedenu situaciju… Pogledajte ga u 20:05!

U svakom slučaju , bolju reklamu za novi album TRAM 11 nisu mogli zamisliti!

Album možete poslušati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button