Domovina

Domazet Lošo: Srbe boli onaj trenutak kad su general Gotovina i Markač oslobođeni u Haagu te sad izmišljaju optužnice protiv naših generala

Hrvatski admiral Davor Domazet-Lošo komentirao je vijest da BiH od Hrvatske traži da preuzme procesuiranje 14 generala Hrvatske vojske zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina tijekom Bljeska.

Milanović je o tome govorio u Kninu, rekao je da Hrvatsku 26 godina poslije zasipaju optužnicama protiv naših zapovjednika, ali i poručio da im na optužnice možemo odgovoriti sa jasnim stavom “taj film ne buTe gledali”.

Među 14 imena koja se traže jest i admiral Davor Domazet-Lošo. No, zbog ovoga nije pretjerano zabrinut, a otkrio nam je i odakle stižu optužnice.

Lošo: Sve to stiže iz Banja Luke

Lošo: Sve to stiže iz Banja Luke
Dodik i Stanivuković

“Kad su u pitanju Srbi, jer je ovdje riječ o srpskoj politici, onda ništa nije iznenađujuće. Nitko ne govori tko iza toga stoji: To je iz Banja Luke poslano u Sarajevo, a ovima u Sarajevu vjerojatno je bilo čak i drago da se to može vratiti Hrvatskoj i da u mediji o tome pišu”, kaže nam Lošo.

“I sve je to tempirano. Danas (nedjelja) je zadnji dan Oluje, sutra, 8. kolovoza, potpisana je predaja 21. korpusa. Dakle, Srbi sve operacije oslobađanja okupiranih područja Repulike Hrvatske koja su posljedica velikosrpske agresije žele prikazati dvojbenim, zločinačkim i prozivati“, kaže admiral.

“Vidim da, kad je o Oluji riječ, da ovi u Srbiji – a i neki ovdje u Hrvatskoj – sve više ‘cvile’. I nek’ cvile, mi ne trebamo obraćati pozornost na to zato što su u laži, a laž ima svoju zakonitost. Ako izgovorite jednu laž, da bi je obranili vi morate imati deset novih laži, a onda za tih deset morate imati sto… Ovo se sve događa jer njih boli onaj trenutak kad su generali Gotovina i Markač oslobođeni u Haagu i sve je njihovo palo u vodu. Ne znaju više što izmišljaju, iduće godine će opet nešto, a to je dobar znak da im ne ide, da njihove laži ne padaju na plodno tlo.”

“U operaciji Bljesak, koja je globalno bila sastavni dio Oluje, ali su se stekli uvjeti da se izvede samostalno, ni jedan hrvatski vojnik nije prešao u BH-teritorij. Ne znam zašto su naši ovo objavili zadnji dan Oluje, mogli su odmah: očigledno je po govoru u Kninu predsjednik Milanović znao i zato je poslao jasnu poruku, svatko je mogao iščitati da to već je došlo u Hrvatsku”, rekao je admiral Lošo za kraj.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button