Izbor uredništva

Uspjeh filma “Zvuk slobode” daje nadu u buđenje globalne svijesti o vremenima u kojima živimo te nam govori kako ubrzo predstoji najvažnija bitka svih bitaka: borba za…

Film “Zvuk slobode” je rađen po istinitoj životnoj priči Jima Ballarda, bivšeg agenta američke domovinske sigurnosti, koji je prije nekoliko godina pomogao da se razotkrije i zaustavi međunarodni lanac trgovine djecom.

Netom prije negoli je naš Premijer pustio svojim vrlim izabranicima da prodaju društveni plin u bescijenje, pa potom bahato uvjeravao nas građane idiote kako je to izvrstan posao za državu, istim je žarom objašnjavao da u “aferi Zambija” nema ništa protuzakonito niti protuustavno, unatoč gomili činjenica koje su govorile suprotno i danima bivale serijski objavljivane u jednim dnevnim novinama.

Činjenicu da je borba protiv trgovine djecom nešto čemu se pojedine vladajuće elite protive i na globalnoj razini potvrđuje i primjer tretmana kojeg je u glavnostrujaškim medijima dobio film “Zvuk slobode” (“Sound of freedom”), a koji se premijerno u SAD-u počeo prikazivati prije desetak dana.

Film je rađen po istinitoj životnoj priči Jima Ballarda, bivšeg agenta američke domovinske sigurnosti, koji je prije nekoliko godina pomogao da se razotkrije i zaustavi međunarodni lanac trgovine djecom.

“Zvuk slobode” trenutno je najgledaniji film u SAD-u, što vjerojatno zabrinjava one na poziciji moći i koji imaju neke koristi od trgovine djecom i liberalizacije pedofilije, jer na sve moguće načine pokušavaju sabotirati uspjeh filma.

Pa tako CNN, The Guardian, CBS i neki drugi “vodeći” američki mediji film proglašavaju “desničarskom fantazijom” temeljenom na “izmišljenim statistikama”, a u mnogim kinima diljem SAD-a unaprijed rasprodane projekcije počele su se iznenada otkazivati zbog nepredviđenih “tehničkih poteškoća”.

Ballarda u filmu inače glumi Jim Caviezel, glumac koji je glumio Isusa u Gibsonovoj “Pasiji” i čiji su nedavni boravak u Hrvatskoj (i to u dresu Luke Modrića!) hrvatski mediji uglavnom sramotno prešutjeli, ili su mu spočitali da je kontroverzan jer se “priklanjanja teorijama zavjere, posebice onoj o tome kako elite otimaju i ubijaju djecu zbog prikupljanja adenokroma, kojim održavaju mladost”.

Podsjetiti ću vas još jednom, dragi FB prijatelji kako je prof. Gordana Buljan Flander ekspresno smijenjena nakon što je javno upozorila na užasavajući porast seksualnog zlostavljanja djece u pandemiji, a pravobraniteljica za djecu nedavno se javno očitovala kako nema ničeg štetnog u tome da polugola osoba omotana u kondome nježno dodiruje malodobnu dječicu.

Stoga unatoč svim naporima da se učini suprotno, uspjeh filma “Zvuk slobode” daje nadu u buđenje globalne svijesti o vremenima u kojima živimo te nam govori kako ubrzo predstoji najvažnija bitka svih bitaka: borba za budućnost djece i obitelji.

P.S.Prije ove objave pregledao sam ljetne programe naših vodećih kino lanaca, “Zvuka slobode” nema niti u najavi sve do studenoga ove godine.

Izvor: Herman Vukušić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button