Crna kronika

Umro je Josip Manolić , udbaš koji je Stepinca strpao u zatvor

Preminuo je Josip Manolić, tu vijest za Nacional potvrdila je njegova kćer Zrinka.

Uz sve loše što je napravio u životu događaj koji je obilježio njegov život upravo je bio zadatak da otprati kardinala Alojzija Stepinca u zatvor.

Mediji su ga u posljednje vrijeme prikazivali kao simpatičnog starca, iako je riječ o gospodaru života i smrti u ratu i poraću, vrlo opasnom pojedincu koji je kasnije krojio i socioekonomsku sudbinu Hrvatske. Spomenuti zlotvor je, prema svjedočenjima, naređivao ne samo ubojstva već i mučenja koja su im prethodila.

Dokazni materijal takav je da se Manolića tereti za niz masovnih i pojedinačnih ubojstava u kojima je on osobno sudjelovao, odnosno odgovoran i osobno i zapovjedno za niz ratnih zločina koje su počinile partizanske postrojbe te pripadnici zloglasne komunističke tajne policije Ozne u kojoj je potkraj rata i nakon njega Manolić bio zapovjednik u Bjelovaru.

Manolića, koji je 1945. bio načelnik okružne Ozne Bjelovar, terete za zločine nad 120 zarobljenika koje su partizani počinili u šumi Lug. Tamo su ih mučili tako da su im rezali uši, noseve i prste nakon čega su ih ubili. U dokazima stoji i da je Manolić osobno strijeljao civile.

Za navedene zločine nikada nije odgovarao a razlog zašto Manolić i slični nikada nisu kažnjeni je zato što komunizam iz Hrvatske nikada nije do kraja iskorijenjen.

Zanimljivo je da je Manolić krajem prošle godine primio sakrament ispovijedi od svećenika Zvonimira Alojzija Sekelja čije su djeda i oca ubili partizani.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button