Humor

U BiH necijepljene osobe neće moći peći rakiju?

U Bosni i Hercegovini stopa imunizacije je niska, a broj zaraženih delta sojem se povećava, zvanični su podaci nadležnih zavoda za javno zdravstvo.

Federalni krizni štab razmatra opcije kako animirati ljude da se cijepe, a nije isključena opcija uvođenja restriktivnih mjera. Cilj je imunizirati veći broj stanovništva, utrošiti nabavljena cjepiva i značajno smanjiti broj zaraženih osoba sa težom kliničkom slikom.

„Jedna od opcija je zabrana pečenja rakije necijepljenim osobama, imajući u vidu da se više ljude okuplja oko tzv. ‘veselog stroja’ u devetom i desetom mjesecu. Ovom mjerom bi animirali ljude na imunizaciju i očekujemo da ćemo ovim podići stopu cijepljenih za oko 2%“- naglasio je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra za javno zdravstvo.

Kako saznajemo, ukoliko nadležni inspektor zatekne osobu pored kazana za pečenje rakije, a ona nema dokaz o cijpljenju, biće rigorozno kažnjena, a nije isključeno oduzimanje ‘veselog stroja’. prenosi Tuzlaspiegel– TUZLANSKI SATIRIČNI PORTAL .

Napomena: Objavljena vijest je izmišljena, a s ciljem upozoravanja na mnoštvo sličnih besmislenih mjera koje su uvedene u proteklom periodu. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button