Humor

Zašto je Dalija Orešković najbolji kandidat za čelnicu SDP-a?

Karizmatični Peđa Grbin s dva mjeseca zakašnjenja najavio je da će dati ostavku na čelu Partije. „Rijeke pravde“, predvođene Zoranom Milanovićem kojeg je Peđa držao za ruku poput petogodišnjaka koji idealizira svog oca, nisu dobile povjerenje birača. Razloga za neuspjeh je nekoliko: Peđa Grbin, Krešo Beljak, Anka Mrak Taritaš, Radimir Čačić, Dalija Orešković i bračni par Puljak. piše Luka Šarić za narod.hr.

Stranka čiji su članovi 25. lipnja 1991. napustili sabornicu kada se glasalo o hrvatskoj samostalnosti nikada na svom čelu nije imala ženu.

Mnogima u medijskom prostoru promakla je činjenica kako Partija kao stranka s Forumom žena i LGBT ogrankom nikada u samostalnoj Hrvatskoj nije imala ženu na čelu stranke. Od Foruma žena SDP-a očekujemo da se zauzmu za sebe i sve žene koje nikada nisu bile na čelu Partije. Recite svojim dečkima da bi bilo dosta! Što su bijeli muškarci na poziciji moći ikad napravili za Partiju u posljednje 33 godine?

Tko je ta žena koja će Partiju vratiti na pravi put?

Odmah ćemo reći da je najbolji izbor – Dalija Orešković!

Dalija je prava partijska cura, k tome je i žena. Njezino ime pojavljuje se na svakoj izbornoj listi SDP-a. Osvaja velik broj preferencijalnih glasova i prisutnija je u medijima od Biljane, Mirele i Sabine zajedno. Dalija se zna nametnuti u muškom društvu koje guši Partiju. Gospođa Orešković je stranka za sebe, odnosno Stranka s imenom i prezimenom (SsIP) ne postoji bez Dalije. Njezina karizma, državnički stav i odlučnost toliko su snažni da nitko ni ne zna koga još ima u SsIP-u. Stoga, Zorane, Siniša, Tonino, Boris ili Joško, tko god od vas misli preuzeti kormilo Partije, zaboravite! Neće biti bolji od Peđe zato što ste i vi i Peđa muškarci. Bolji generalni sekretar Partije može biti samo žena! Zašto? Pa zato što je žena. Koliko puta to još moramo prolaziti?

Cijeli članak možete pročitati na narod.hr.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button