Vijesti

TKO JE ŠKORU POKUŠAO ELIMINIRATI!?

Pozadina sukoba u Domovinskom pokretu

Skandalima u Domovinskom pokretu očigledno se ne nazire kraj. Nakon intervjua kojega je bivši šef te stranke Miroslav Škoro dao za Večernji list, reakcije ne jenjavaju. Naime, Škoro je u razgovoru za ovaj medij naveo kako će svi oni koji tvrde da je s pozicije predsjednika otišao zbog neprimjerenog odnosa sa svojom asistenticom Nikolinom Brajković i njezina navodnog trošenja stranačkog novca svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu.

U tom je razgovoru Škoro precizirao kako je 29. srpnja zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika NO Krešimira Bubala i članice NO Ljuljane Vuletić.

”Kad je Škoro u grupi Kluba zastupnika 17. srpnja napisao da financijska situacija u stranci nije dobra, to me ponukalo da posjetim računovodstvo. Rezultat toga je da sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura. Škoro kao predsjednik stranke još nije Nadzornom odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. On je bio ovlašten za poslovanje. Jedno je prijava, dok je nešto sasvim drugo lažna prijava za kazneno djelo članova Nadzornog odbora”, izjavio je Bubalo te na pitanje o tome što je vidio u računovodstvu odgovorio: “Predsjednik zna što je radio”.

Očito je kako se Domovinski pokret podijelio na dvije struje – jednu blisku Škori i njegovoj sestri Vesni Vučemilović koja je uostalom i sama najavljivala da će njen brat otkriti pozadinu događanja u stranci te drugu, blisku Bubalu, i aktualnom vodstvu stranke.

Upravo se iz tih podijeljenih struja mogu čuti dvije različite verzije priče.

Škorini pristaše uvjereni su kako se ovdje radi o njegovoje eliminaciji koja je strateški osmišljena možda i u HDZu te da se Škore rješavaju radi toga što nije ispunio očekivane ciljeve i nije pristao na suradnju s HDZ-om.

Na današnje prozivke , Škoro objavio podatke iz banke:

“Kažu neki da nisu imali uvid u račun DP-a. Svaki dan su dobivali izvode. Evo i dokaza”, navodi se u statusu. 

‘Evo i dokaza’

Sukobi će nedvojbeno eskalirati i puniti medijske stupce medija koji ionako nisu bili skloni Domovinskom pokretu, a sve to ne ulijeva povjerenje u perspektivnu budućnost DP-a. Vjerojatno će iz ovoga najviše profitirati HDZ ali i Most ako na kvalitetan način bude znao iskoristiti ”ponuđeno”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button