Domovina

SVAKODNEVNO LEŠINARENJE Ratuju li mediji u Hrvatskoj protiv hrvatske turističke ponude?

SVAKODNEVNO LEŠINARENJE „Gosta nisu naljutile cijene hrane, već detalj na računu: ‘ Evo još jedan u nizu bisera Dalmacije“.

„Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 100 eura “.

Slične objave, a da ne govorimo o onima koje komentiraju cijenu pića ili sladoleda uz obalu, preplavile su hrvatski medijski prostor posljednjih mjesec dana.

Slično je svake godine. No, od ovakvih su objava naporniji jedino novinari koji stranim turistima doslovce guraju mikrofon na usta da komentiraju zašto su stigli baš u Hrvatsku.

SVAKODNEVNO LEŠINARENJE Ratuju li mediji u Hrvatskoj protiv hrvatske turističke ponude? (Slika : Pixabay)

Cijena večere u Njemačkoj za bračni par i dvoje djece u imalo pristojnijem restoranu nija manja od sto eura. Dakle, Nijemci nisu platili ništa više nego što bi platili u svojoj matičnoj zemlji. No, ovdje je ipak uključen element da se radi o restoranu u jednom od najljepših i najčistijih mora na svijetu.

Cijene pića uz obalu zaista jesu visoke, no tu se radi o zakonu ponude i potražnje. Postoje cjenici i ako je nekome previše za kavu dati 3 eura slobodan je potražiti drugi kafić – a uvijek ih ima – koji nudi niže cijene.

Luksuzni pogledi se plaćaju, ma što mi o tome mislili.

Dojma smo da određeni mediji u Hrvatskoj, mahom u stranom vlasništvu, dobrim dijelom i u srpskom, namjerno ratuju protiv hrvatskog turizma i nastoje im ogaditi domaće ugostitelje, od kojih mnogi žive isključivo od onoga što zarade u sezoni.

Ili je netko toliko naivan pa misli da je poplava difamacije turističke ponude na Jadranu slučajna?

I za kraj: stalno se šalju fotografije računa, ali nikako da vidimo fotografiju osobe koja naruči nešto bez da je pogledala cjenik. Kako to?

Izvor: Vigilare.info

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button