Izbor uredništva

Što mislite hoće li nam FB opet izbrisati ovaj tekst bez upozorenja ili obavijesti o tome?

Mainstream je toliko dogmatičan da sve što od njega odstupa i tko misli drugačije može biti siguran da će na osobnoj razini biti deklasiran.

Američki konzervativni aktivist Matt Walsh nedavno je rekao da svakog konzervativca ili pripadnika inih nepodobnih anti-mainstream svjetonazora koga mainstream nije demonizirao treba gledati s oprezom.

Mainstream je, drugim riječima, toliko dogmatičan da svatko tko od njega odstupa može biti siguran da će na osobnoj razini biti deklasiran. Već neko vrijeme tako traje hajka na ljude koji se u državi s preko 90% katolika mole, nazivajući ih raznim pogrdnim etiketama, te izvlačeći njihove izjave iz konteksta s ciljem spomenute dehumanizacije.

Tu dehumanizaciju pritom vrše polupismena kvazinovinarska piskarala, koja su do jučer zazivala segregaciju građana ovisno o tome jesu li pod ucjenom pristali primiti smućkani neefikasni farma proizvod.

Čuli smo, međutim, i od naših čitatelja kako su dotični vjernici također ekstremni, no u ovakvoj čudnoj društvenoj situaciji uistinu ostaje nejasno koliko je ta prosudba vlastoručno donesena, a koliko je kreirana perfidnim i udrženim propagandnim manipulacijama mainstreama.

Ako, stoga, uz šutnju prihvatite ovakav javni linč, sjetite se da su isti ljudi istim metodama do jučer vršili javni linč i protiv većine vas, svrstavajući vas u ekstremne ravnozemljaše, izvlačeći vaše izjave iz konteksta, te papagajski ponavljajući da ste antivakser/klečavac/rusofil/itd.

Tko je protiv mainstreama, a da od njega nije demoniziran, uistinu nešto radi pogrešno ili je u nekakvom prešutnom dogovoru s tom represivno-progresivnom aždajom. (Notorni Boris Johnson samo je jedan zvučan primjer tog fenomena.)

P. S. Što mislite hoće li nam FB opet izbrisati ovaj tekst bez upozorenja ili obavijesti o tome?

Izvor: Sapere Aude

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button