Domovina

SKANDALOZNO: Mobilni operater ukinuo broj Organizatoru molitve krunice jer tvrde kako su poruke teroristička prijetnja?!’

Naime, najavljujući i pozivajući na molitvu krunice sms porukama jednome od organizatora molitve operater je blokirao njegov broj na mobilnom telefonu zbog opasnosti i prijetnji terorizmom!

Kada smo ga pitali koji je bio sadržaj poruka koje je slao, rekao je kako apsolutno nemaju nikakve poveznice s terorizmom ili bilo kojim pojmom povezanim s terorizmom. Poruke počinju s pozdravom “Hvaljen Isus i Marija“

Molitva krunice, koja se i ove subote treba održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, doživjela je pravi atak, piše Darko Pavičić za Večernji

Naime, najavljujući i pozivajući na molitvu krunice sms porukama jednome od organizatora molitve operater je blokirao njegov broj na mobilnom telefonu. Sve to, zamislite, zbog opasnosti i prijetnji terorizmom! “Ovoga adventa odlučio sam isključiti se s Facebooka, Whatsappa i Vibera sve do Božića, pa sam poruke s pozivom na molitvu slao običnim sms porukama.

Poslao 170 sms poruka prijateljima i članovima

Tako sam sa svojeg privatnog broja 27. studenoga poslao 170 poruka prijateljima i članovima “Bratstva muževi katolici“ i kada sam 29. studenoga htio poslati sms poruku više to nisam mogao učiniti. Nazvao sam sa službenog mobitela operatera Tomato i doznao da mi je ukinut broj. Kada sam pitao zašto, djelatnik službe za korisnike rekao mi je broj ‘trajno suspendiran broj s obzirom na terorističku prijetnju’“, rekao nam je Veseljko Kralj, voditelj “Bratstva muževi katolici“, dodajući kako je znakovito da su sporne bile upravo sms poruke, u čiji sadržaj operater ima uvida, što nije moguće, primjerice, na Whatsappu ili Viberu.

Kada smo ga pitali koji je bio sadržaj poruka koje je slao, rekao je kako apsolutno nemaju nikakve poveznice s terorizmom ili bilo kojim pojmom povezanim s terorizmom te da počinju s pozdravom “Hvaljen Isus i Marija“.

Koji je sadržaj poruka?

“Poruke su identične vašim novinarskim pitanjima. Pa idu redom: tko? Muškarci katolici. Što? Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu (sv. Krunice) i tada ste najjači. (bl. Alojzije Stepinac)

Gdje? Trg bana Josipa Jelačića. Kada? Subota, 3.12. u 8.30h. Zašto? Na to pitanje sam si odgovori. Božji blagoslov!“, pročitao nam je Kralj sadržaj poruke, a sve je objavio i na Facebook stranicama “Bratstva muževi katolici“.

Inače, molitveni skup na Trgu bana Jelačića uredno je, kao i prijašnjih puta, prijavljen policiji i dobio je odobrenje. Najavljen je preko društvenih mreža i preko brojnih molitvenih grupa upravo u zajedničkim porukama na Whatsappu ili Viberu, gdje nije bilo ništa sporno.

Molitva krunice pod geslom “Muškarci mole krunicu svake prve subote u mjesecu“ održat će se i ove subote, 3. prosinca, u 8,30 sati na središnjem zagrebačkom trgu, a doznali smo da je policiji prijavljen i prosvjed protiv molitelja. Također, na Trgu bana Jelačića, ali na drugome mjestu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button