Izbor uredništva

Robert Pauletić: Referendum kao jedini spas za kunu, sve ostalo je prevara građana!

Robert Pauletić, splitski kvizaš i putopisac objavio je sljedeće na svojoj facebook stranici: GOSPODO, TO SU GLUPOSTI I LAŽI! HOĆEMO REFERENDUM!

Komentator Plenkovićeva biltena, Jutarnjeg lista, Viktor Vresnik, danas agitira protiv referenduma, iznosi neistinu iz neke lažne ankete da 61 % građana podržava uvođenje eura i piše: “Ako se odreknemo od uvođenja eura, međunarodnoj bi zajednici to bio signal da se (…) Hrvatska odriče zajedničkih europskih vrijednosti, napušta reforme i da je to zemlja s kojom ne treba poslovati”.

“Kakve gluposti! Euro nije valuta u sljedećim zemljama EU (osim Hrvatske): Bugarska, Češka, Danska, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Švedska! Pa nije vrag da su to sve “zemlje bez zajedničkih europskih vrijednosti”, “zemlje s kojima ne treba poslovati”!

robert

Usporedbe radi, Bugari koji su već dugo u Europskoj uniji, nisu htjeli samo euro, nego su htjeli zadržati svoju valutu, bugarski lev, koja je u Bugarskoj i danas službeno sredstvo plaćanja. Da se održi referendum, siguran sam da bi Hrvati odabrali ostanak kune. Ali Plenković referendum neće dopustiti. Moja pretpostavka: dolazi euro, kuna odlazi, cijene će skočiti kao i u drugim zemljama koje su uvele euro (možda i 20-30 posto), živjet ćemo još pedeset posto gore nego dosad. Svoju sudbinu sebi kroji hrvatski narod, na izborima. Evo kako ju je skrojio.

Ponavljam, za Hrvatsku bi bilo tragično da se odrekne svoje valute što se nacionalne samobitnosti tiče! A bogami će i hrvatski narod pouzdano ekonomski dodatno stradati ako se to zlo dogodi!Referendum je jedini spas!

Ne dajmo da nam oduzmu našu valutu, važan element nacionalne samobitnosti, te da nam ponos ubiju do kraja! Ne dajmo da nam dodatno sruše standard i kupovnu moć! POKRENIMO SE!,” zaključuje Robert Pauletić u svojoj objavi na facebook stranici.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button